Danmark

Regionerne afviser ministers kritik af psykiatrien

Regionerne mener ikke kritikken er berettiget, og opfordrer til at opbløde den firkantede udredningsgaranti.

Sundhedsindustriens Dag 2016 Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

Sundhedsindustriens Dag 2016 Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

Formanden for Danske Regioners Psykiatri og Socialudvalg, Charlotte Fischer (R), mener, at det er forkert at beskylde regionerne for ikke at forvalte pengene i psykiatrien ordentligt.

- Vores fagfolk og psykiatere siger, at en udredningsgaranti på en måned næsten er umulig at gennemføre. Det går ud over, hvor grundigt vi kan udrede, siger hun.

- Når man har med børn og unge at gøre, så skal man tale med rigtig mange forskellige mennesker såsom pædagoger, psykologer, lærere og pårørende. Det kan ofte ikke lade sig gøre inden for en måned.

Udmeldingen kommer, efter at sundhedsminister Sophie Løhde (V) kritiserer regionerne for at lægerne og psykologerne i børne- og ungdomspsykiatrien er så pressede, at det går ud over patienterne, som ofte bliver fejldiagnosticeret og overmedicineret.

Men hos de Danske Regioners Psykiatri og Socialudvalg, mener formanden, at det er et spørgsmål om at opbløde udredningsgarantien og ikke kun, hvor mange milliarder psykiatrien har fået.

- Det her handler om at bløde op for en udredningsgaranti, og det synes jeg, vi skal sætte os ned med sundhedsministeren og finde ud af.

- Vi skal sikre, at vi fortsat har en udredningsgaranti, så børn og unge kommer relativt hurtigt til, men at den ikke er mere firkantet, end at vores læger har tid til en grundig og ordentlig udredning, siger Charlotte Fischer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst