Regionsformand klar til løntjek af chefer

Rigsrevisionen vil undersøge chefers lønvilkår i regionerne. Helt i orden, siger formand for Danske Regioner.

Ritzau
Sundhedsindustriens Dag 2016 Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe
Danmark 9. oktober 2016 18:44

Helt naturligt og helt i orden. Formanden for Danske Regioner, Bent Hansen, er positiv over for Rigsrevisionens beslutning om at sætte gang i en større undersøgelse af regionale chefers løn- og ansættelsesvilkår.

Undersøgelsen skal dække alle fem regioner og kommer, efter en stikprøvekontrol i Region Syddanmark ifølge Fyens Stiftstidende har vist brud på love og overenskomster i lønudbetalinger.

- Jeg synes, det er helt naturligt i forlængelse af, at der har været nogle konkrete sager i Syddanmark, at de breder det ud og gerne vil undersøge, om det er enkeltstående eksempler, eller om der generelt er noget, der skal ses efter, siger formanden.

- Så det er helt i orden, at man foretager den undersøgelse.

Rigsrevisionens stikprøve i Region Syddanmark viste overtrædelser for flere millioner kroner gennem for store udbetalinger til en række chefer.

Blandt andet kom det frem, at en klinikchef fik udbetalt 30 timers overarbejde hver måned uden at dokumentere timerne. Aftalen fandtes heller ikke på skrift.

En lignende kontrol af chefernes kontrakter blev foretaget i foråret i Region Midtjylland. Her fandt revisorerne ikke de samme overtrædelser.

Det er heller ikke Bent Hansens opfattelse, at problemet går igen andre steder i landet.

- Jeg har ikke hørt om det. Det håber jeg ikke, men man skal jo aldrig garantere. Om der er nogle eksempler andre steder, så skal det selvfølgelig frem, siger han.

Han planlægger ikke at foretage sig mere i sagen.

- Jeg har udspurgt i mit eget system i det midtjyske og fået det svar, som også Rigsrevisionen har fået, at der skulle være styr på det, fortæller han.

- Det er hver enkelt regionsrådsformand og hver enkelt region, der skal holde styr på sit eget hus.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...