Regnen ingen trussel i denne omgang

Falck afblæser fare for oversvømmelser i det nordjyske. Se hvordan du forbereder dig på fremtidige skybrud.

Det nøjes ikke med at true, men der kommer alligevel ikke skybrud - blot 13 milimeter regn over Nordjylland forudses det nu Foto: Diana Holm <i>diana.holm@nordjyske.dk</i>

Det nøjes ikke med at true, men der kommer alligevel ikke skybrud - blot 13 milimeter regn over Nordjylland forudses det nu Foto: Diana Holm diana.holm@nordjyske.dk

NORDJYLLAND:DMI har lovet, at regnen vil vælte ned over landet mandag eftermiddag og aften, men nordjyske husejere behøver ikke frygte regnen i denne omgang.

- Vi forventer kun 13 mm i form af tordenbyger her i landsdelen, og det skulle klare op hen under aften. Derfor er vi heller ikke gået op i beredskab, siger Tommy Sørensen, der er indsatsleder i Falck Nordjylland.
DMI varsler generelt en regnvåd sommer, hvor Falck for alvor kan komme på arbejde med at pumpe vand op af kældre landet over, men det bliver tilsyneladende ikke i denne omgang.

Klar med sandsække

Når truslen måske bliver alvor senere på sommeren, kan man ikke nødvendigvis se sig fri, selvom ens hus ligger højt i landskabet.

- Bygerne kan være så voldsomme, at kloakkerne ikke kan tage fra. Vi har set mange oversvømmelser i højtliggende områder, siger Tommy Sørensen fra Falck.
Som husejer kan man selv begrænse eventuelle skader med et par enkle råd.
- Alt kan jo ske. Det bedste råd er at få en vandlås, hvis man ikke har fået et separeret kloaksystem endnu. Så får man i hvert fald ikke kloakvand i kælderen, når vandet stiger, siger beredskabschef Jørgen Pedersen fra Beredskabscenter Aalborg.
Det er også vigtigt at have sandsække klar, hvis man bor i et lavtliggende område. Så kan man smide dem for døren i tilfælde af, at der begynder at løbe vand til huset.

Mobilen passer på huset

Som noget helt nyt kan man også få sin smartphone til at hjælpe i kampen mod vejret.

Forsikringsoplysningen har lavet app’en ”Husets VejrAlarm”, hvor man kan tilmelde sit hus eller sommerhus og blive advaret, når skybrud eller storm truer i området.

App’en er gratis og kan fås til både Android og iPhone. Den giver også gode råd til, hvordan man forebygger og håndterer skader.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.