Regning for politiets it-flop: 364 millioner

Rigspolitiet erkender, at millioner til it-projekt er penge, som politiet ikke får noget for.

Regning for politiets it-flop: 364 millioner

364 millioner skattekroner er smidt ud til ingenting i ny it-fiasko.

Det viser den samlede regning, efter Rigspolitiets store it-projekt, Polsag, kuldsejlede tidligere på året.

It-leverandøren CSC kunne ikke levere et system, der skulle få landets 12 politikredse til at tale digitalt sammen på kryds og tværs, og så blev det droppet.

Økonomidirektør i Rigspolitiet, Nikolaj Veje, erkender, at det er et stort millionbeløb, som politiet ikke får noget for.

- Der var politisk opbakning til, at man ikke skulle kaste flere gode penge efter dårlige. Der er ingen tvivl om, at vi helst havde set, at systemet var kommet til at fungere.

- Men nu samler vi kræfterne og vurderer, hvad der er det bedste system og kommer i mål med det på en god og sikker måde, siger Nikolaj Veje.

It-projektet, Polsag, blev sat i søen i 2007, og droppet i februar i år. Rigspolitiet og it-leverandøren CSC har nu indgået forlig. Det betyder, at Rigspolitiet får en samlet økonomisk kompensation på 40 millioner kroner.

CSC betaler de 25 millioner kroner kontant. Derudover indeholder forliget en passus om, at andre betalingsforpligtelser på 96 millioner kroner bortfalder. Dermed redder Rigspolitiet 136 millioner i land.

It-systemet skulle oprindeligt have kostet 153 millioner kroner, men udgifterne løb løbsk, og prisen endte på en halv milliard kroner. Økonomidirektøren understreger, at processen med det næste projekt skal forløbe mere effektivt.

Og det kan ikke udelukkes, at it-selskabet CSC - trods fiaskoen - vil være interesseret i at prøve igen. CSC udfører mange it-opgaver for politiet.

- Det er et projekt, vi sender i udbud, og det er ikke mig, der afgør, om CSC byder ind. De vil være interesseret, og vi kan ikke udelukke dem på nogen måde, siger Nikolaj Veje.

På trods af det kuldsejlede projekt slår CSC-direktør Jens Schmidt fast, at Rigspolitiet er en vigtig kunde og betydningsfuld kunde for selskabet.

- Vi ser frem til at fortsætte det gode og langvarige samarbejde om de øvrige opgaver, vi løser for Rigspolitiet, siger Jens Schmidt i en pressemeddelelse.

/ritzau/