Regning for skudangreb rammer fartkontrol i Nordsjælland

Politiet i landsdelen har afset meget mandskab til bevogtningsopgaver efter angreb i København i februar.

Nordsjællands Politi opgiver at gennemføre det antal fartkontroller, som det havde sat sig som mål før årets begyndelse.

Det skyldes ifølge Frederiksborg Amts Avis de mange bevogtningsopgaver efter skudangrebene i København i februar, som trækker mandskabstimer ud af politikredsen.

- Vi kan godt se, at vi ikke kan opfylde de målkrav, der er sat for i år. Der er ikke noget værre end at styre efter nogle urealistiske krav, så derfor tilpasser vi dem nu, siger chefpolitiinspektør Magnus Andresen til avisen.

Udmeldingen kommer i kølvandet på en heftig debat om nedprioritering af andre politiopgaver efter terrorangrebet i København, som har givet en massiv pukkel af overarbejdstimer blandt landets politibetjente.

Undervejs har ledelsen i blandt andet Nordsjællands Politi bedyret, at den ekstraordinære situation ikke går ud over de øvrige politiopgaver.

Selvom Nordsjællands Politi nu må sænke kravene til fartkontrollerne, er det ikke ensbetydende med, at fartsynderne får lettere spil i forhold til tidligere år, mener chefpolitiinspektøren.

Det hænger sammen med, at antallet af automatiske fotovogne, ATK-vogne, per 1. februar steg fra to til otte i politikredsen.

- Sidste år var der afsat 4000 timer til de to vogne, og i år har der været afsat 8000 timer til de otte vogne. Så selvom vi nu sætter kravene ned, så vil det stadig være større end de foregående år, siger chefpolitiinspektør Magnus Andresen til Frederiksborg Amts Avis.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.