Regningen for reformen ender hos de svage

Samfundets svageste kommer til at stå med en regning på 365 millioner kroner efter regeringens reform.

Regningen for reformen ender hos de svage

Finansieringen af regeringens reform af førtidspension og fleksjob bliver primært hentet blandt samfundets svageste. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Over de næste fire år vil partierne bag reformen tage 435 millioner kroner fra satspuljen - populært kaldet de svages finanslov - og bruge dem på at få potentielle førtidspensionister væk fra forsørgelse og ud på arbejdsmarkedet.

Puljen bruges typisk til indsatser for psykisk syge, hjemløse og narkomaner. Når reformen er fuldt indfaset, vil et fast beløb på 365 millioner kroner gå fra puljen.

Og det er et problem, fordi pengene reelt vil blive spildt, mener formanden for Danske Handicaporganisationer, Stig Langvad.

- Der bliver ikke penge til noget andet. Og selv om formålet principielt er godt, så kommer der kun det ud af det, at folk får bedre kompetencer til at banke på en dør til et arbejdsmarked, der er lukket for dem, siger han.

Forliget om førtidspension- og fleksjobreformen blev i weekenden indgået mellem regeringspartierne S, SF og R samt de borgerlige partier Venstre, Konservative og Liberal Alliance.

Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti, der som forligsparti bag satspuljen skal tages med på råd, vil ikke garantere sin støtte.

- Vi ved godt, at satspuljen bliver misbrugt af regeringer, der vil finansiere tiltag, som de burde finansiere over finansloven, siger Peter Skaarup til Jyllands-Posten.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) hører kritikken, men forsvarer prioriteringen af førtidspension- og fleksjobreformen.

- Man kan altid diskutere det, for der er mange gode formål at bruge satspuljen til, siger ministeren, men tilføjer:

- Det er fuldstændig i tråd med satspuljens målsætning.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.