Regnskabets time i Frederikshavn Byråd

Frederikshavn Kommune kom ud af 2017 med et driftsoverskud på næsten 200 mio. kr. og høvlede af på gælden, men kommunen er fortsat udfordret på økonomien

Hans Christensen
Selv om den kommunale økonomi i fjor stod på smalhals og nedskæringer, blev der også råd til nyt byggeri: Børnehuset Sættravej i Sæby, hvor man kun mangler udenomsarealerne.Foto: Kim Dahl Hansen
Frederikshavn 28. april 2018 18:17

FREDERIKSHAVN: Der er blevet skåret i buskadser og budgetter, og Frederikshavn Kommune har vendt hver en 50 øre for at få tingene til at hænge sammen.

Onsdag var det regnskabets time, da byrådet godkendte regnskabet for 2017, der viste et overskud på den ordinære drift på 196,3 mio. kr. Den gennemsnitlige likviditet steg i 2017 til 155,5 mio. kr., og samtidig er det lykkedes at nedbringe kommunens gæld med 52,3 mio. kr., svarende til 4,2 procent.

Borgmester Birgit Hansen betegnede regnskabet som solidt, hvor det er lykkedes at sætte flueben ved alle kommunens økonomiske målsætninger.

Hans Christensen
Børnehuset Sættravej. Foto: Kim Dahl Hansen

- Vi har ført en ansvarlig økonomisk politik. Fagudvalgene har taget seriøst ansvar og vist vilje til at bidrage til fællesskabet. Vi kører medarbejderne hårdt, og jeg har lyst til at sige "tak fordi I bliver her". Det er medarbejderne, der leverer den daglige service inden for de rammer, vi udstikker. Medarbejderne møder borgerne og skal stå på mål for vores beslutninger, og med loyale og dygtige medarbejdere er det altså nemmere at være borgmester og byråd, lød det anerkendende fra Birgit Hansen.

Økonomi-, sundheds- og kultur- og fritidsudvalgene havde et mindreforbrug på 16 mio. kr., og børne- og ungdomsudvalget har ekstraordinært fået tilført 21 mio. kr., så udvalgets gæld er nulstillet.

Hans Christensen
Børnehuset Sættravej. Foto: Kim Dahl Hansen

- Vi tager fælles ansvar og prioriterer børneområdet, og selv om der ikke er sket en hel masse nyt, har vi altså investeret i store garantier til havneudvidelserne i Skagen og Frederikshavn - og så har vi bygget en ny børneinstitution på Sættravej i Sæby, sagde Birgit Hansen.

Regeringens planer om en udligningsreform er som bekendt skrottet, og det er en stor lettelse, sagde borgmesteren.

- Målt på likviditet er vi stadig blandt de laveste i landet. Vi lever, som vi har råd til. Vores serviceniveau er ikke prangende, men vi kan være det bekendt. Vi har styr på udgifterne, men indtægterne er mere eksternt styret, ikke mindst af økonomiaftalen mellem KL og regeringen, og demografien betyder, at vi er udfordret på skatteindtægterne, lød det fra borgmester Birgit Hansen, inden byrådet godkendte Regnskab 2017.

Hans Christensen
Børnehuset Sættravej. Foto: Kim Dahl Hansen

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...