Regnvejr redder Djokovic nede med to sæt

Verdensetteren var i store problemer, da hans kamp i tredje runde blev udskudt på grund af dårligt vejr.

Wimbledon - All England Lawn Tennis & Croquet Club Foto: Reuters/Andy Couldridge

Wimbledon - All England Lawn Tennis & Croquet Club Foto: Reuters/Andy Couldridge

Regn har det meste af ugen sat sit præg på grand slam-turneringen Wimbledon, og fredag aften kom de våde dråber som sendt fra himlen til Novak Djokovic.

Den serbiske verdensetter og forsvarende Wimbledon-mester var godt og grundigt nede i sækken i opgøret i tredje runde på Court One mod amerikanske Sam Querrey, der førte 2-0 i sæt, da spillet blev afbrudt og kampene senere udskudt.

På dette tidspunkt var der blot gennemført 17 ud af 32 planlagte opgør fredag.

Sam Querrey tog første sæt efter en tiebreak, og han udraderede den 29-årige serber i andet sæt, som blev vundet 6-1, inden spillet blev afbrudt rundt omkring på banerne på grund af regn og dårligt lys.

Sam Querrey er nummer 41 i verden, og han har en enkelt sejr over Djokovic, som daterer sig fire år tilbage. Ellers har serberen vundet otte gange i tidligere møder.

Novak Djokovic har igen og igen demonstreret, at han er suveræn på herrernes tour, og han er forsvarende mester i alle fire grand slam-turneringer. Det er første gang, det er sket siden 1969.

For at vinde en ægte Grand Slam, skal Djokovic vinde alle grand slam-turneringerne i samme kalenderår, og det kræver, at han vinder Wimbledon og US Open senere på året.

Novak Djokovic har vundet Wimbledon tre gange tidligere, hvilket skete i 2011, 2014 og 2015. Han har vundet 12 grand slam-titler i alt.

Regnen satte fredag aften også en stopper på danske Frederik Løchte Nielsens første opgave ved dette års Wimbledon.

I herredoubleturneringen skulle danskeren sammen med Gilles Müller fra Luxembourg op imod sydafrikanske Raven Klaasen og Rajeev Ram fra USA.

De to par nåede at spille en lille smule, inden deres kamp i første runde blev afbrudt ved stillingen 1-1 i første sæt.

Frederik Løchte Nielsen vandt Wimbledon i herredouble for fire år siden sammen med britiske Jonathan Marray.

Eneste igangværende kamp, da spillet blev afbrudt, var Roger Federers opgør i tredje runde mod Daniel Evans fra Storbritannien, som blev spillet på Centre Court, der kan overdækkes.

Det opgør vandt schweizeren relativt nemt med 6-4, 6-2, 6-2, og tredjeseedede Federer, der jagter sin ottende Wimbledontitel, møder dermed enten bulgarske Grigor Dimitrov eller amerikanske Steve Johnson i kampen om en kvartfinaleplads.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst