Morsø

Reimar synger for til party på Kirketorvet

Den folkekære sanger deler scenen med et kopiband, der spiller John Mogensen

Johnny Reimar - optræder sidst på eftermiddagen onsdag på Kirketorvet i Nykøbing. Arkivfoto: Poul Erik Nielsen

Johnny Reimar - optræder sidst på eftermiddagen onsdag på Kirketorvet i Nykøbing. Arkivfoto: Poul Erik Nielsen

NYKØBING:12. juni fyldte han 75 år og udtalte ved den lejlighed, at han følte sig smigret over, at folk stadig ringer til ham, når der skal sættes gang i en fest.

Navnet er Johnny Reimar. På onsdag er han hovednavnet ved sæsonens femte og næstsidste sommerkoncert i forbindelse med Morsø Kommune og Morsø Handelsstandsforenings By Night-arrangementer.

Sangeren og entertaineren blev døbt Reimar Kristensen i Odense, hvor han grundlagde musikkarrieren i 1958. Tre år senere fik han gennembruddet i spidsen for gruppen The Cliffters, der var med til at orkestrere den danske forvandling fra pop til pigtråd.

Senere spillede Johnny Reimar med gruppen The Scarlets, og i 1964 vendte han tilbage til de blidere poptoner og det danske sprog, da han hittede voldsomt med "Lille fregnede Louise", som solgte over 100.000 eksemplarer.

I 1969 satte Reimar en tyrolerhat på hovedet og opfordrede i sin sang folk til at købe en tilsvarende. Andre milepæle i en sejlivet musikalsk løbebane har været det party-orkester, som Reimar fyldte sportshaller og plæner med gennem 25 år, sangen og orkestret bag tegneseriefænomenet Smølferne og en alsidig karriere som pladeproducer.

Johnny Reimar optræder med en syng-med-koncert på Kirketorvet i Nykøbing klokken 17. To timer senere overlades scenen til John Mogensen Jam, der ligesom Reimar stammer fra Odense. Orkestret har gjort repertoiret hos den folkekære og filmaktuelle dansktopstjerne fra 1970’erne til sit speciale.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.