Rejer med en god historie

Søkogte rejer introduceres i danske butikker med støtte fra FiskeriLAG Nord.

Betina Kühn, Skagenfood: - Det kan ikke passe, at gourmetrejer primært skal sælges til svenskerne. Arkivfoto: Eva Seider

Betina Kühn, Skagenfood: - Det kan ikke passe, at gourmetrejer primært skal sælges til svenskerne. Arkivfoto: Eva Seider

Søkogte rejer er en delikatesse, som danske rejefiskere i mange år har solgt til det svenske marked, og der gøres nu et forsøg på at få de danske forbrugere til også at opdage hvor lækre, de egentlig er. Herhjemme indledte fire rejekuttere fra Skagen i 2007 et fremstød for de søkogte rejer under betegnelsen gourmetrejer, men selv om mange fiskehandlere solgte rejerne og selv om forholdsvis mange forbrugere fik smag for dem, blev det ikke til det helt store gennembrud på det danske marked. Begejstrede - Vi har haft - og har stadig - de søkogte rejer som et af tilbuddene til vores abonnenter, og de er virkelig begejstrede for rejerne, siger Betina Kühn, Skagenfood, som sælgere frisk, fersk fisk til omkring 10.000 danske familier hver uge. Læs hele historien i dagbladet NORDJYSKE Stiftstidendes frederikshavnudgave fredag.