Danmark

Rejsebureau: Danskere flyver ubekymret til Sharm el-Sheikh

Rejsebureauet Amisol Travels har mange rejsende, der både tager af sted fredag og lørdag til feriebyen.

Rejsebureauet Amisol Travels mærker ikke, at de rejsende er bekymrede for at tage af sted til Sharm el-Sheikh i Egypten.

Fredag lander i Billund Lufthavn en gruppe danskere, som den seneste uge har holdt ferie i den egyptiske ferieby, og senere på dagen tager endnu en gruppe danskere af sted.

Også i Københavns Lufthavn vil der i weekenden både være ankomst fra og afgang til Sharm el-Sheikh. I alt vil cirka 250 gæster komme hjem, og det samme antal vil tage af sted, fortæller Lis Vogelius, som er daglig leder på Amisols kontor i Danmark.

- Meget få gæster har været nervøse. De fleste, som har henvendt sig til os, har haft spørgsmål af praktisk karakter, såsom om vi flyver eller ej. Folk har været meget pragmatiske og ikke så dramatiske.

- De fleste, der vælger at rejse til Egypten, er godt klar over situationen i landet. Der er nogle danskere, der aldrig ville tage af sted, så de, der gør det, tager det forholdsvis roligt. Sandsynligheden for, at endnu et fly skulle styrte ned, tror de, er meget lille.

Rejsebureauet flyver med Air Kairo, som hører ind under Egyptair, der er ejet af to banker, siger Lis Vogelius.

- De holder meget øje med sikkerheden. De har ændret deres rute en smule, så de flyver over havet og ikke over Sinai-halvøen.

Og ifølge Lis Vogelius sørger rejsebureauet for hele tiden at give så mange informationer til deres gæster som overhovedet muligt. De holder sig både til meldinger fra Udenrigsministeriet, lokale myndigheder og den danske ambassade i Kairo.

- Vi har tidligere oplevet, at rejsende har været meget mere nervøse. For eksempel under Det Arabiske Forår, hvor folk var meget mere skræmte. I går havde vi bookinger til Sharm el-Sheikh langt ude i fremtiden, siger Lis Vogelius.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.