Vold

Rejsebureau skal forklare unges hærgen i Prag

Udenrigsministeriet vil mødes med Rejsemægleren. Antallet af sager i Prag er ”helt usædvanligt”, siger Søvndal

Udenrigsministeriet vil nu drøfte unges hærgen i Prag med det nordjyske selskab Rejsemægleren. Her selskabets hjemmeside.

Udenrigsministeriet vil nu drøfte unges hærgen i Prag med det nordjyske selskab Rejsemægleren. Her selskabets hjemmeside.

NORDJYLLAND:Danske unges druk, hærværk og vold i vinterferien i Prag får nu Udenrigsministeriet til at indkalde rejsebureauet det nordjyske firma Rejsemægleren til møde.

Samtidig oplyser udenrigsminister Villy Søvndal (SF), at 28 danskere i sidste uge blev indbragt på hospitaler i den tjekkiske hovedstad til behandling for blandt andet alkoholforgiftning og knivstikkeri, mens seks danske unge blev anholdt af tjekkisk politi.

- Da antallet af sager i Prag og deres karakter er helt usædvanligt, har Udenrigsministeriets Borgerservice indbudt en repræsentant for det rejsebureau, som har været rejsearrangør i de fleste af de sager, som ambassaden har været involveret i, til et møde efter vinterferien, lyder det fra Søvndal.

Oplysningen kommer i et skriftligt svar til Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, som har spurgt udenrigsministeren, om Danmark vil sende en officiel undskyldning til Tjekkiet for de unge gymnasieelevers hærgen.

Men så langt vil Villy Søvndal ikke gå.

- Jeg har allerede i medierne udtrykt min afstandtagen fra den opførsel, som nogle af de besøgende danskere har udvist, som jeg betragter som helt og aldeles uacceptabel.

- De tjekkiske myndigheder er bekendt med min holdning på dette punkt, men der er selvsagt ikke tale om en sag, som vedrører det officielle forhold mellem Danmark og Tjekkiet, hvor der er behov for officielle undskyldninger, skriver Søvndal.

Direktøren hos Rejsemægleren, Kristian Aksel Nielsen, bekræfter, at han har modtaget en invitation fra Udenrigsministeriet.

- De har ikke orienteret mig om, hvad mødet skal indeholde, og jeg har ikke givet dem et endeligt svar endnu, siger han.

Direktøren glæder sig dog over, at denne uge er forløbet anderledes fredeligt for rejsebureauets unge gæster i Prag.

- Der har ikke været nogen problemer overhovedet. Det har foregået stille og roligt, og de unge har haft en rigtig god og sjov tur. Det, som også var meningen med uge syv, siger han.

Det massive indtog af danske unge i Prag resulterede i sidste uge i slagsmål, to knivstikkerier, et overfald på en tjekkisk politimand samt omfattende hærværk på to hoteller.

Foruden mødet med Rejsemægleren vil Udenrigsministeriets Borgerservice også inddrage en bredere kreds af myndigheder og organisationer i en drøftelse om unges sikkerhed på rejse i udlandet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst