Rejsekort bliver klippekortets død

Klippekortet forsvinder i 2013 og senere bliver også periodekort lagt i graven.

Klippekortet har ikke mange år tilbage at leve i. Snart er det kun muligt at rejse med kontanbilletter eller rejsekort i busser og tog.  Arkivfoto.

Klippekortet har ikke mange år tilbage at leve i. Snart er det kun muligt at rejse med kontanbilletter eller rejsekort i busser og tog. Arkivfoto.

Efter en prøveperiode på tre bus- og toglinjer i Aalborg er rejsekortet nu alvor. Fra mandag kan den elektroniske betalingsform bruges i busser og tog i det meste af regionen. Og nordjyderne kan lige så godt vænne sig til det. - Planen er, at rejsekortet i fremtiden kommer til at erstatte alle de gamle billettyper undtagen kontantbilletten. Klippekortet eksisterer ikke, når vi nærmer os sommerferien 2013, siger Nicolai Sørensen, underdirektør for NT. Indtil da vil det gamle billetsystem fungere som hidtil sideløbende med det nye. Men derefter bliver automaterne pillet ned og klippekortet taget ud af trykken. - For os er det "bare" en udskiftning af billetudstyret. Det gamle er simpelthen slidt ned, siger Nicolai Sørensen fra NT. Mandag kan rejsekortet bruges i alle Aalborgs bybusser og i samtlige tog fra Skagen til Hobro - Thybanen undtaget. Kontantbilletten overlever Hvis man er nervøs for moderniseringen, vil der dog stadig være et smuthul efter 2013. - Vores kunder er selvfølgelig velkomne til at bruge kontantbilletter. Men det er jo sådan indrettet, at hvis man vil opnå rabat, så skal man bruge rejsekortet. Derfor tror jeg også, vores kunder vil gå over til rejsekortet, siger NT's Nicolai Sørensen. Underdirektøren er ikke bange for, at pensionister vil stå af for det moderne system og betale fuld pris på busrejserne. - Rejsekortet er meget let at bruge, så det er jeg stensikker på, at pensionister også kan finde ud af, siger Nicolai Sørensen. NT har planer om at lave forskellige arrangementer, hvor pensionister kan få træning i at bruge rejsekortet.