Rejsemål: Her får du en uhyggelig halloween

Muahaha - hvis det skal være mere end bare et græskar og et bøh!

Bran Slottet i byen af samme navn i Rumænien.

Bran Slottet i byen af samme navn i Rumænien.

Hvis du drømmer om en efterårsferie med et stænk af spøgelsesjagt, mystik og raslende knogler, er der flere oplagte destinationer, du kan rejse til i anledning af halloween den 31. oktober.

Ifølge overtro er natten mellem den 31. oktober og den 1. november den nat, hvor de døde har lettest ved at vende tilbage til de levendes verden. For at komme i den rette stemning, anbefaler den britiske avis The Independent disse fem rejsemål.

1. Stanley Hotel, Colorado, USA:

Stanley Hotel ser umiddelbart billedskønt og idyllisk ud med hvidkalkede mure, røde tegl og Colorados bombastiske bjerge i baggrunden.

Men hotellet er berømt, fordi det efter sigende var inspiration til hotellet i Stephen Kings klassiker ’Ondskabens Hotel’, som også er filmatiseret.

I filmen ’Ondskabens Hotel’ spiller Jack Nicholson hovedrollen som Jack Torrance, som tager sin kone og søn med til det fjerne bjerghotel for at holde opsyn med hotellet over vinteren. Men hotellet påvirker Jack, så han bliver sindssyg og begynder at terrorisere sin familie.

Den historie har Stanley Hotel taget til sig, og derfor kan man i anledning af halloween booke et særligt "Spøgelsesværelse", spise en "RedRum"-middag og opleve hotellet bliver klædt i uhyggelige kulisser i anledning af den store udklædningsfest "The Shining Ball" den 22. oktober.

2. Branslottet, Rumænien:

Hvis du vil have et blodsugende eventyr, skal du fejre halloween den 29. oktober på Branslottet nær ved Brașov i Rumænien.

Det berømte slot blev bygget i år 1211 og har været hjem for flere riddere, men slottets mest kendte personlighed var prins Vlad III, som boede på slottet i 1400-tallet.

Prins Vlad III var berygtet for at spidde sine fjender med pæle og nyde synet af ligene, mens han spiste sin mad. Den historien menes at have inspireret den irske forfatter Bram Stoker til at skrive bøgerne om grev Dracula.

Slottet er en af Rumæniens største attraktioner og har flere tusinde besøgende om året.

3. Salem, Massachusetts, USA:

Byen Salem i den amerikanske stat Massachusetts sætter den ultimative kulisse til en halloween-fest. Byen holder nemlig en månedlang festival fra den 1. til den 31. oktober med optog, karneval, magiske shows og uhyggelig udsmykning over hele byen.

Salem har længe haft et uhyggeligt ry, der stammer fra 1692, hvor en række retssager mod såkaldte hekse blev afviklet. 19 mænd og kvinder blev hængt for at være hekse.

4. Katakomberne i Paris:

Paris er kendt som romantikkens by, men der findes også uhyggelige sider af Paris. Særligt, hvis man bevæger sig ned under jorden.

I Paris’ katakomber ligger omkring seks millioner lig bevaret i et omfattende system af 300 kilometer underjordiske gange, skakter og rum i nedlagte kalkstensbrud.

Turen igennem de underjordiske gange tager cirka tre kvarter, og du kommer med garanti forbi både lårknogler, underarme og kranier, der ligger stablet.

Hvis det lyder som den perfekte halloween, finder du katakomberne 20 meter under gadeplan ved Place Denfert-Rochereau.

5. Universal Studios, Orlando, USA:

Hvis du vil have en mere børnevenlig halloween er Universal Studios i Orlando en god mulighed. I 25 år har forlystelsesparken arrangeret gys for alle aldre i anledning af halloween.

I år åbner parken for ni forskellige spøgelseshuse i perioden 16. september til 31. oktober.

Blandt spøgelseshusene er en live version af gyserfilmene "American Horror Story", "The Texas Chain Saw Massacre" og "The Exorcist" samt den populære zombie-tv-serie "The Walking Dead".

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst

Mest læste