Udland

Rejseselskaber masseaflyser afgange til Tyrkiet

Flere rejseselskaber har aflyst alle afgange til Tyrkiet lørdag efter nattens kupforsøg og kampe i gaderne.

Militærkup i Tyrkiet Foto: Reuters/Kenan Gurbuz

Militærkup i Tyrkiet Foto: Reuters/Kenan Gurbuz

Bravo Tours, Star Tour og Spies har aflyst afgange til Tyrkiet lørdag og søndag. Det sker efter uroligheder i forbindelse med et militært kupforsøg, der har medført væbnede kampe i gaderne i landets større byer.

Bravo Tours sender foreløbigt ikke flere gæster til Tyrkiet. De gæster, rejseselskabet har i Tyrkiet, kommer til at fortsætte deres ferie indtil deres planlagte hjemrejsedato. Det oplyser direktør Peder Hornshøj i en pressemeddelelse.

- Jeg kan jo ikke spå om fremtiden, men meget tyder på, at alt vil være normaliseret i løbet af kort tid, så mon ikke Udenrigsministeriet hurtigt vender tilbage til den vejledning, der var før kuppet i aftes, lyder det fra Peder Hornshøj.

Bravo Tours har for nuværende omkring 1000 gæster i Tyrkiet. Søndag skulle små 1000 turister afsted til Tyrkiet med Bravo Tours, men det er altså nu aflyst.

Star Tour fortalte tidligere, at selskabet har omkring 2000 turister i området, mens pressechef Nikolaj Johnsen estimerer, at 10.000 danskere befinder sig i landet på ferie.

- Vi har aflyst fem afgange til Tyrkiet i dag, lørdag. Vi har fire afgange i morgen, og senere på formiddagen træffer vi en afgørelse om, hvorvidt de skal afsted, siger Nikolaj Johnsen.

Spies aflyser i første omgang en enkelt afgang til Tyrkiet lørdag. Det er selskabets eneste afgang til landet i weekenden. Hvad der sker med afgangene i næste uge afhænger af Udenrigsministeriets rejsevejledning, oplyser kommunikationschef Torben Andersen.

Selskabets cirka 2000 gæster i Tyrkiet flyves hjem som planlagt.

Udenrigsministeriet har i løbet af natten ændret sin rejsevejledning til Tyrkiet, så den fraråder alle ikke-nødvendige rejser til landet.

Flyselskabet SAS har aflyst sin eneste afgang lørdag morgen, men har tre yderligere afgange fra Danmark på programmet lørdag, som flyves for rejseselskaber.

Ifølge luftfartsselskabet er det uvist, om de tre flyvninger gennemføres. SAS opfordrer passagerer til at kontakte deres rejseselskab. Man har samtidig aflyst en afgang fra Oslo klokken 14, men forsøger i stedet at få tomme fly til Tyrkiet, så gæster kan flyves hjem.

Natten til lørdag har dele af militæret iværksat et kupforsøg mod Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan. Der har været kampe i hovedstaden Ankara, hvor der meldes om over 60 døde. Ifølge flere internationale medier har kuppet slået fejl.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.