Udland

Rejsevejledning: Hold jer fra demonstrationer i Tyrkiet

Rejsende i Tyrkiet bør holde sig væk fra områder med store demonstrationer, advarer Udenrigsministeriet.

Rejsevejledning: Hold jer fra demonstrationer i Tyrkiet

Hold jer væk fra de demonstrationer, der i øjeblikket præger de største byer i Tyrkiet.

Sådan lyder meldingen lørdag fra Udenrigsministeriet, der ikke ændrer det overordnede sikkerhedsniveau, men altså i sin rejsevejledning nu advarer imod at opholde sig på eksempelvis den centrale Taksim-plads i Istanbul.

- Politiet anvender tåregas og vandkanoner mod demonstranterne. Rejsende opfordres til at holde sig væk fra områder med demonstrationer, skriver Udenrigsministeriet.

Ministeriet opfordrer rejsende til at holde sig orienteret om den aktuelle situation gennem medierne og ellers følge myndighedernes anvisninger.

Demonstrationerne i Tyrkiet begyndte fredag som en protest imod et byggeri af et stort indkøbscenter midt i en grøn park i Istanbul. Siden har det udviklet sig til en generel protest mod den tyrkiske regering, hvor tusindvis af folk er mødt op.

Demonstrationerne er de mest omfattende i landet i en årrække. Demonstranterne kritiserer blandt andet, at Erdogan ifølge dem er ved at føre landet i en mere værdikonservativ retning og fremhæver et nyt forbud mod at sælge alkohol om aftenen.

Ifølge det tyrkiske indenrigsministerium er i alt 939 blevet anholdt i forbindelse med mere end 90 demonstrationer rundt omkring i Tyrkiet. 79 personer er sårede.

Da politiet lørdag eftermiddag ophævede afspærringen af Taksim-pladsen og trak sig tilbage, strømmede demonstranter ind på pladsen, og lørdag aften meldes der om jubel og feststemning blandt de mange fremmødte.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.