Rekordår igen

29.610 personer plus børn besøgte Voergaard Slot

Ole Torp
Hans Christensen (t.v.) og Poul Erik Pedersen i arbejde på bådværftet. Foto: Ole Torp
Brønderslev 21. juli 2015 06:08 - Opdateret 21. juli 2015 08:35

VOER: Middelalderdagene på Voergaard har siden starten i 2002 udviklet sig til en af Nordjyllands allerstørste attraktioner, og igen i år blev der sat rekord med 29.610 besøgende.

Hertil kommer et stort antal børn under syv år samt institutioner.

Sidste år var der omkring 25.000 betalende gæster plus børn under syv år, som går gratis ind. Det var rekord, men også rekorden for antal besøgende på en enkelt dag blev sat i 2014, nemlig 4.500.

- Det mærkes faktisk ikke, at der er så mange besøgende, for vi havde i år flere attraktioner rundt omkring på et større areal, og på den måde bliver de mere spredt, fortalte en af hovedkræfterne bag arrangementet, Runa Christensen.

Går kun opad

Hun er egentlig ikke er så overrasket over tallene:

- De sidste mange år er det kun gået én vej med antallet af besøgende, og det er opad.

Middelalderdage på Voergaard har udviklet sig til at være den tredjestørste middelalder-begivenhed i landet, og hvert år er der kommet flere og flere attraktioner - og måske vigtigst af alt: Man er ikke gået på kompromis med kvaliteten og autenticiteten.

Underholdningen, som i år var forøget med aktiviteter til et beløb på 100.000 kroner, lever selvfølgelig op til de ovennævnte krav om kvalitet og autenticitet.

Ihærdige ildsjæle i VLH (Voergaard Levende Historie) har igen i år har lagt en meget stor indsats før, under og efter begivenheden.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...