Brønderslev

Rekordbesøg på museum

Ny udstilling og ny aktiviteter giver flere besøgende

Børn fremstiller lys af bivoks på Vildmosemuseet. Privatfoto

Børn fremstiller lys af bivoks på Vildmosemuseet. Privatfoto

BRØNDERSLEV:Det har været en rigtig god sæson på Vildmosemuseet i Brønderslev. Når dørene søndag 23. august klokken 13-16 slås op til den sidste af månedens tre aktivitetsdage, kan museet allerede nu glæde sig over et markant højere besøgstal.

- Vi tangerede besøgstallet for hele 2014 i begyndelsen af august, fortæller museumsinspektør Jens-Christian Hansen fra Museerne i Brønderslev Kommune. Sidste år kunne museet i forvejen opleve en kraftig fremgang i antallet af besøgende på grund af den nye temaudstilling om besættelsen og som følge af de positive synergieffekter efter fusionen med Try Museum og Dorf Møllerne.

- I år regner vi forsigtigt med en yderligere fremgang på 10-15 procent, da sæsonen jo langt fra er slut, og vi har en række spændende arrangementer i løbet af efteråret, udtaler Jens-Christian Hansen.

De mange besøgende skyldes ifølge museumsinspektøren, at Vildmosemuseet også i år kunne præsentere en ny udstilling, der introducerer til Store Vildmoses og Brønderslevs historie. Vinterens samarbejde med Jammerbugt Kommune og en række kulturaktører om et stort formidlingsprojekt i og omkring Store Vildmose har også spillet ind og styrket den fælles markedsføring.

På søndag er der styr på stamtræet, og der baskes med vingerne på Vildmosemuseet. Publikum kan glæde sig til at møde Biavlerforeningen Vendsyssel, Vendsyssel Fjerkræklub og Slægtshistorisk Forening for Brønderslev-egnen og nyde en kop kaffe i museets gård.

- Vi glæder os over den store opbakning, der gennem hele august måned har været fra forskellige lokale foreninger om vores sommersøndage” siger Jens-Christian Hansen, der fornemmer, at publikum trods skiftende vejr har fået gode oplevelser med hjem fra deres museumsbesøg. Aktivitetsdagene, hvor museet hver søndag i august har haft besøg af andre aktører, har samtidigt trukket nye målgrupper til. ”Hen over sommeren har vi haft særlig stor succes med vore børneaktiviteter og kan glæde os over, at familierne kommer igen og igen, slutter Jens-Christian Hansen og glæder sig til at byde endnu flere besøgende velkommen resten af året, hvor der bl.a. igen er børneaktiviteter i efterårsferien.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.