Rekordlav rente - dyrere lån

Realkreditinstitutter skruer på bidragssatser og gebyrer - det koster boligejere milliarder

Arkivfoto <i>Pressefotograf Michael Koch</i>

Arkivfoto Pressefotograf Michael Koch

HELE LANDET: På tre år - fra januar 2011 til januar 2014 - er realkreditinstitutternes fortjeneste fra den særlige bidrags-sats steget med 3,8 milliarder kroner.

Det skriver dr.dk.

Det er sekretariatschef Curt Liliegreen fra Boligøkonomisk Videnscenter, der kommer med meldingen på baggrund af tal fra Danmarks Nationalbank.

- Stigningen betyder, at en typisk boligejer med et lån på 2,5 millioner kroner skal betale 6.500 kroner mere om året, siger Curt Liliegreen til dr.dk.

De højere bidrags-satser og et såkaldt kurs-skærings-gebyr, der også kan koste boligejerne op til et par hundrede kroner månedligt, skal polstre selskaberne, hvis en ny økonomisk krise skulle ramme økonomien.

Samtidig skal de højere gebyrer gerne tvinge boligejerne over i længere og mere sikre lån, siger direktør Karsten Beltoft fra Realkreditforeningen til dr.dk.

- De faldende ejendomspriser har også betydet, at vi skal stille supplerende sikkerhed. Så samlet har sektoren haft stigende omkostninger, som så bliver pålagt låntagerne, siger Karsten Beltoft.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.