Rekordstor interesse for naturvidenskaben på htx

Ild og lydbølger var blot én af udfordringerne ved de i alt 12 forskellige eksperimentboder.
Frederikshavn 30. september 2016 13:07
FREDERIKSHAVN: Mere end 580 elever fra grundskoler i Frederikshavn, Skagen og Sæby besøgte htx Frederikshavn til eksperimentkonkurrencen, hvor eleverne i hold dystede mod hinanden.

I forbindelse med Dansk Naturvidenskabsfestival i uge 39 inviterer htx Frederikshavn traditionen tro grundskoleelever indenfor til spændende og sjove eksperimenter.

Det er i år 13. gang at man på Teknisk Gymnasium afholder Htxperimenter i forbindelse med Dansk Naturvidenskabsfestival.

Eksperimenter og forsøg

Her får grundskoleelever lov til at prøve kræfter med naturvidenskab og teknologi i spændende eksperimenter og forsøg.

Det er htx-uddannelsens egne 2.g-elever der er tovholdere på arrangementet, og de stod således selv for udtænkning og opbygning af eksperimenterne samt afholdelse af konkurrencen og vejledning herunder. Det er noget som skaber udvikling hos eleverne fortæller elevinspektor på htx, Karsten Vestmark:

- At vores elever får lagt ansvaret på egne skuldre i forbindelse med arrangementet er en værdifuld øvelse i både formidling og kommunikation, men også i at lade dem tage initiativ og være bevidste om det ansvar, de får lagt i hænderne. Det har vi rigtig stor succes med.

Appetitvækker

Dansk Naturvidenskabsfestival har til formål at stimulere børn og unges interesse for naturvidenskab, og på htx bruger man samtidig arrangementet til at øge kendskabet til uddannelsens fag og muligheder hos de besøgende grundskoler.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...