Fodbold

Rekordstort underskud i AaB

Solen skinner over AaB på grønsværen, men økonomisk hænger der mørke skyer over koncernen.

Salget af Thomas Enevoldsen giver AaB godt 9 mio. kr., men klubben forventer alligevel et minus i år på 20-25 mio. kr.  Foto: Torben Hansen.

Salget af Thomas Enevoldsen giver AaB godt 9 mio. kr., men klubben forventer alligevel et minus i år på 20-25 mio. kr. Foto: Torben Hansen.

Efter en midnatsforestilling mandag aften har bestyrelsen i AaB præsenteret regnskabet for første halvår af 2009, og det viser et underskud på 20,4 mio. kr. før skat. Samtidig konstaterer ledelsen, at der er udsigt til et større minus for hele 2009 end de oprindeligt udmeldte 15 mio. kr. - På grund af stor usikkerhed i udviklingen på de markeder, hvor selskabet opererer, er årsresultatet nedjusteret til et underskud før skat i niveauet 20-25 mio. kr., lyder det fra AaB A/S i halvårsrapporten til fondsbørsen. Dermed er der udsigt til et rekordstort minus, der havde været endnu større, hvis ikke Thomas Enevoldsen i weekenden var blevet solgt til Groningen. Indtægten fra salget - ifølge den hollandske klub 9,3 mio. kr. - er indregnet i AaB's forventninger til årets triste slutfacit. I første halvår af 2008 havde AaB et minus på 4,5 mio. kr., og den negative udvikling i år tilskrives primært lavere transferindtægter på i alt 16,6 mio. kr. Når der ses bort fra transferindtægter, har AaB i den første halvdel af 2009 øget omsætningen med 12 procent til i alt 76 mio. kr. Egenkapitalen udgør nu 174,4 mio. kr.