Rektorstilling er igen ledig

Gymnasiets førstevalg til rektorstillingen blev kvæstet i ulykke. Jagten går ind på en anden kandidat

Fjerritslev Gymnasium skal på jagt efter ny rektor-kandidat - igen. Arkivfoto Kurt Bering

Fjerritslev Gymnasium skal på jagt efter ny rektor-kandidat - igen. Arkivfoto Kurt Bering

FJERRITSLEV:Et trafikuheld har spændt ben for, at Fjerritslev Gymnasiums nye rektor kan tiltræde stillingen som planlagt. Efter planen skulle han have tiltrådt i dette skoleår. Men han er kommet så alvorligt til skade, at de planer blev opgivet - og nu har han efter en lægelig vurdering besluttet at trække sig helt.

- Han har meddelt, at han ikke ser sig klar til det, fortæller Per Beck, som ellers havde udsigt til en rolig tilværelse som almindelig underviser på gymnasiet frem til sin pension til sommer.

De planer kan han efter alt at dømme få lov til at spejde langt efter - for gymnasiet står ikke lige umiddelbart med et godt bud på, hvem der kan overtage roret efter Per Beck.

- Vi har en ekstraordinær generalforsamling i bestyrelsen i næste uge, hvor vi tager stilling til, hvad der skal ske, fortæller Per Beck.

Han er naturligvis ærgerlig over, at gymnasiets førstevalg ikke kunne tiltræde. Men der er langt fra panik før lukketid, understreger rektor.

- Jeg har en aftale med bestyrelsen om, at jeg er rektor frem til årsskiftet, forklarer Per Beck, der samtidig giver udtryk for, at han naturligvis er villig til at give en hånd med i længere tid, hvis det bliver nødvendigt.

Hvad gymnasiets bestyrelse med borgmester Mogens Gade i formandsstolen helt konkret vælger at række ud efter af løsninger på problematikken, er endnu uklart. Men ifølge Per Beck var der under udvælgelsen af kandidaterne til stillingen flere gode emner i spil.

Flere muligheder i spil

Bestyrelsen kan derfor vælge at kontakte deres andetvalg i udvælgelsesprocessen. Eller igangsætte en helt ny ansættelsesproces, påpeger Per Beck.

I det første tilfælde vil man relativt hurtigt kunne finde et bud på en ny rektor, som principielt vil være klar til at overtage efter Per Beck omkring årsskiftet. Men det er usikkert, om de, der tidligere har vist interesse for stillingen, fortsat er interesserede eller har mulighed for at tiltræde rektorstillingen i Fjerritslev.

Vælger man at igangsætte en helt ny ansættelsesrunde, vil det have længere udsigter, påpeger Per Beck.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.