Religiøs chikane var en fodfejl

En varehuschef i Bilka kaldte en ansats kirke for en sekt, men det var krænkende, mener retten i Horsens. Fodfejl, siger Bilka, som skal betale 25.000 kroner.

Uheldig kommentar. Det kostede Bilka 25.000 kroner, at chefen for varehuset i Horsens brugte ordet ”sekt” om Apostolsk Kirke.

Uheldig kommentar. Det kostede Bilka 25.000 kroner, at chefen for varehuset i Horsens brugte ordet ”sekt” om Apostolsk Kirke.

En kedelig sag som man skal tage ved lære af. Det siger Dansk Supermarked efter, at en varehuschef i Bilka i Horsens er blevet dømt for at kalde en tidligere medarbejders religion en sekt. HR Manager Charlotte Ærthøj Lind i Dansk Supermarked mener, at varehuschefen begik en fodfejl ved at lade den uheldige kommentar falde. - Det er naturligvis upassende at bruge det ord, men vi er overraskede over, at den enkelte bemærkning får denne her konsekvens. Det er rigtig vigtigt at sige, at Dansk Supermarked er en mangfoldig virksomhed, som ikke diskriminerer, siger Charlotte Ærthøj Lind. Bilka blev dømt til at betale 25.000 kroner i erstatning til den tidligere ansatte samt sagens omkostninger, fremgår det af dommen fra Retten i Horsens. Ifølge Kristelig Fagbevægelse fungerer den tidligere ansatte Georg Peter Berthelsen som præst i Apostolsk Kirke. Chefen for det pågældende Bilka-varehus kaldte kirken for en sekt, hvilket Georg Peter Berthelsen følte ydmygende og nedværdigende, da Apostolsk Kirke er et anerkendt trossamfund. I Dansk Supermarked vil man nu nærlæse dommen og derefter tage stilling til, om den skal ankes til landsretten. /ritzau/