Udland

Religiøs leder undslipper belejret moské

Efterlyst religiøs leder skjulte sig i tunesisk moské, som var omringet af myndighederne efter ambassadeuro.

Religiøs leder undslipper belejret moské

Selv om flere end 1000 tunesiske sikkerhedsstyrker mandag havde lagt en jernring om en moské i landets hovedstad, så lykkedes det en salafistleder, der er efterlyst af politiet efter sammenstød ved USA's ambassade i sidste uge, at undslippe.

Det oplyser et øjenvidne.

Det er lykkedes Saif-Allah Benahssine, der er leder af den tunesiske gren af Ansar al-Sharia, at slippe væk, da hundredvis af hans tilhængere stormede ud af al-Fatah-moskeen i Tunis. Nogle af dem svingede med stokke og skræmte fodgængere.

Nogle få minutter tidligere havde de mange sikkerheds- og urobetjente af uforklarlige årsager trukket sig omkring 200 meter tilbage fra moskeen, oplyser øjenvidner.

Det var ikke muligt at få en kommentar fra det tunesiske indenrigsministerium.

Saif-Allah Benahssine, afviser over for sine tilhængere, at han har været indblandet i de voldelige demonstrationer ved USA's ambassade. Men en sikkerhedskilde siger, at Benahssine, kendt som Abu Iyadh, er efterlyst i forbindelse med demonstrationerne.

To mennesker blev dræbt og andre 29 såret, da politiet åbnede ild, mens demonstranter ransagede den amerikanske mission på grund af en film, der håner profeten Muhammed.

Ansar al-Sharia har skrevet en opfordring på en Facebook-side til at demonstrere mod kortfilmen, der er lavet for private midler i USA, og hvis trailer kan ses online. Den portrætterer profeten Muhammed som et fjols og en skørtejæger.

Det moderate, islamistiske parti Ennahda, som leder Tunesiens regeringskoalition, råder til ikke at deltage i demonstrationerne.

Moncef Marzouki, landets sekulære præsident, fordømmer fredagens angreb som uacceptable og siger, at det kan ødelægge forholdet til Washington.

Tunesiens økonomi er afhængig af vestlig hjælp efter den uro, der fulgte magtskiftet i landet sidste år.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.