Remee i den varme stol: Smider Steffen ud

X Factors alderspræsident røg ud i det fjerde X Factor-liveshow.

50-årige Steffen Gilmartin røg fredag aften ud af X Factor, da Remee skulle vælge mellem to af sine tilbageværende finalister over 23 år.

- Hvis jeg skulle vælge strategisk, ville jeg lade dig gå videre Steffen. Men jeg bliver nødt til også at se på, hvem der har størst udviklingspotentiale her. Så jeg vælger at beholde dig, Pernille Nordtorp, sagde Remee.

Grand prix-klangen lå tyk over aftenens X Factor, hvor mentorerne prøvede grænser af med fornyede versioner af gamle melodi grand prix-sange.

Samtidig fremstod flere deltagere ifølge dommerne mere nøgne og ægte end nogensinde før. Den eneste tilbageværende solist under 23 år, Henriette Haubjerg fik stor ros for sit forbedrede nærvær på scenen under sin optræden.

- Du er mere og mere tilstede. Det klæder dig at komme ud af rumdragten. Din stemme er "likeable". Man føler for dig, når du synger, sagde Remee.

Henriette Haubjerg formåede sågar at imponere den skarptungede dommer Thomas Blachman med sin fortolkning af  "Danse i Måneskin", som i 1987 blev fremført af en dengang kun 14-årige Trine Dyrholm.

- Det er den bedste version, jeg har hørt af det nummer. Der er noget ved din stemme, der gør dig til en naturlig sanger. Din klang er så troværdig, komplimenterede han.

Lidt hårdere faldt ordene fra Remee, efter at Thomas Blachmans gruppe Anthony Jasmin havde givet deres fortolkning af Otto Brandenburgs evergreen "To lys på et bord".

- I er en meget fin popduo, men I har lige så meget kant som en badebold, sagde Remee til den unge duo.

Da Remee i slutningen af showet skulle vælge mellem sine to solister i farezonen, var det imidlertid ikke kant men udviklingspotentiale, der betød mest.

Hans fravalg af Steffen Gilmartin var forståelig for dommer Lina Rafn, der tidligere i programmet havde givet den aldrende sanger et par bekymrede ord med på vejen.

- Det står klart, hvorfor du ikke er brudt igennem før. Jeg sidder og håber på en forløsning, der aldrig kommer, sagde Lina efter Steffen Gilmartins optræden med Johnny Logans "What"s Another Year".

Steffen Gilmartin selv var rimeligt afklaret omkring sin sidste optræden i X Factor-sammenhæng.

- Jeg havde lidt på fornemmelsen, at det ville ske. Folk er simpelthen så dygtige her, sagde Stefen Gilmartin.

Newspaq

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden