Remee scorede X Factors første hattrick

Tre år i træk har Remee skabt en vinder i X Factor - i tre forskellige kategorier

Remee førte Morten Nørgaard til sejr. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix
København 1. april 2017 10:25

KØBENHAVN: I 2015 var det den unge solist Emilie Esther, sidste år gruppen Embrace og i år var det så den 26-årige spirende sanger Morten Nørgaard, der tog trofæet i "X Factor". Fælles for de tre vindere er, at de alle har haft Remee som mentor, og dermed har den garvede producer scoret et fænomenalt hattrick i det populære program.

Ydermere er det lykkes ham at føre en deltager fra alle tre kategorier i showet til sejr.

- Jeg har fået at vide fra "X Factor" i England, at det ikke er sket noget sted i verden før, for der skal jo være noget balance, så jeg er så stolt af vores arbejde og fornemmelse for, hvad der skal til for at få folk med på vognen og åbne deres øjne for deltagernes kvaliteter, siger Remee.

Han lægger ikke skjul på, at han er ganske bevæget over at stå som vindende mentor igen.

- Det er rørende, for det er bare et tv-show, men det gør så meget, når man står der i midten og skal styre, hvad der skal ske med de her mennesker. Hvordan skal vi få dem iscenesat dem og gøre dem, der ikke er indlysende og som ikke giver så meget af sig selv, forståelige for folk? Jeg fik jo kategorien med dem, der har sunget for mange år, dem der har mistet troen på det, siger han.

- Et sødt æsel mod araberheste

26-årige Morten var i den grad undertippet før fredagens finale mod 15-årige Chili og 16-årige Mia. Og med god grund, mener Remee.

- Jeg sagde til Thomas (Blachman, red.) i går (torsdag, red.), at han har to arabiske væddeløbsheste, der står og pruster, og jeg har et sødt æsel, der bare står ude i siden og græsser og ikke kan forstå, at den skal ind på banen, siger Remee med et smil.

Men selvom Morten på papiret ikke havde en chance mod de to unge sangerinde, endte han alligevel med trofæet.

- Det kunne ikke være bedre, for en stemmetræner er en del af præmien, og det er han den eneste, der har brug for af finalisterne, så det er godt, han vandt, siger Remee.

Om DR kan få held til at lokke ham med i programmet som dommer og mentor til næste år, ved han ikke endnu.

- Jeg er rigtig glad og forløst over det her, men det er altid svært på finaledagen at stå og tænke på, hvad man skal om et år, siger han.

/ritzau/FOKUS

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...