Rengøring i naturen

7. april er Store Affaldsdag, hvor borgmesteren og Park & Vej rydder op

Hans Christensen
- I Park & Vej fejer vi for egen dør, men vi har brug for borgernes hjælp til at holde naturen ren, siger Steen Heftholm, Park & Vej, der her ses i midten. Arkivfoto: Henrik Louis
Frederikshavn 30. marts 2016 07:11

FREDERIKSHAVN: Torsdag 7. april trækker borgmester Birgit Hansen og kommunaldirektør Mikael Jentsch i de orange kedeldragter og går ud og samler affald op i naturen - sammen med de omkring 130 ansatte i Park & Vej.

Det opsamlede henkastede affald, som kommer ud af anstrengelserne, bliver placeret i en container midt på rådhuspladsen i Frederikshavn, så borgerne kan få et indtryk af mængden af affald, der ligger og flyder i naturen.

- Opsamling af affald i naturen er en kerneopgave for os i Park & Vej, men vi må erkende, at vi ikke kan klare det alene. Derfor appellerer vi til borgerne om at hjælpe. Dels ved selvfølgelig ikke at smide affald i naturen, dels ved at hjælpe med at samle op, siger projektleder i Park & Vej, Steen Heftholm.

Kommunen har allieret sig med ”Hold Danmark Rent”, en landsdækkende organisation, der arbejder med den samme dagsorden.

Hundelorte vs. øldåser

- I Park & Vej fejer vi så at sige for egen dør, men det handler meget om at vænne folk til en anden adfærd, så vi undgår henkastet affald, siger Steen Heftholm.

Med kampagnen flytter Park & Vej fokus fra de seneste års massive indsats mod hundelorte i naturen til det affald, der - modsat hundelortene - ikke forsvinder af sig selv i løbet af få uger.

- Plastic og aluminium for eksempel ligger i naturen i 500 år. Den miljøskadelige virkning af øldåser og plastic i naturen er langt større, og hundeejerne må efterhånden have lært selv at medbringe hundeposer, når de lufter hunden, siger Steen Heftholm.

Årlig forårshappening

7. april starter de 130 medarbejdere fra Park & Vej fra morgenstunden, i Sæby, Frederikshavn og Skagen samt i nogle af oplandsbyerne og på indfaldsvejene.

Steen Heftholm håber, at Store Affaldsdag kan blive en årligt tilbagevendende begivenhed, lidt á la landmændenes forårshappening, når køerne skal på græs.

Søndagen efter har Danmarks Naturfredningsforening i øvrigt sin store indsamling af affald i naturen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...