Rent Kinderæg ved Hodal Bæk

Mariagerfjord Kommunen vil slippe bækken fri, åbne natur- område for offentligheden og tage højde for klimaændringer med nyt regnvandsbassin

7
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Det er et rent Kinderæg, Mariagerfjord Kommune har gang i ved ejendommen Hovangsvej 15A i Hobro - mindst tre ting på én gang. På ejendommen, der er et dødsbo og har været til salg et stykke tid, kunne Mariagerfjord Vand godt tænke sig at lave et forsinkelsesbassin eller regnvandsbassin, der skal tage imod overfladevand, når det regner kraftigt - og det gør det oftere og oftere, som klimaforandringerne sætter ind. Samtidig kan man forbedre vandkvaliteten betydeligt i Hodal Bæk, der må tage imod de ekstra vandmasser i dag, hvad der i øvrigt også har eroderet bækkens brinker på en uheldig facon. Desuden vil man gerne fjerne en fisketrappe, der mere har karakter af en regulær spærring og opfylde kravet i vandplanen om fri passage for bækkens fauna senest i 2015. Endelig går planen på at grave en række nye slyngninger på bækken, så man kan udligne faldet, der næsten er på tre meter og til sidst åbne området for publikum. Planen går efter anbefaling i teknisk udvalg videre til byrådet, hvorefter den i givet fald skal otte uger ud i offentlig høring.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden