Vagtlæger under pres: - Man skal ikke ringe bare fordi man har set en kineser

Telefonen kimede med nordjyder, der var bekymrede for corona

Sundhedsvæsenet kan komme under pres den kommende tid. Foto: Claus Søndberg

Sundhedsvæsenet kan komme under pres den kommende tid. Foto: Claus Søndberg

Fra tirsdag klokken 16 og frem til onsdag morgen klokken otte tog det sin tid at komme igennem til vagtlægen. For tirsdag var den dag, hvor corona-frygten for alvor slog igennem - flere end 400 nordjyder ringede 70150300 for at snakke med en læge om deres bekymring for corona.

Oven i kom alle de opkald, der handlede om andre ting, og selvom der blev kaldt en ekstra læge ind, så var det kun lige med nød og næppe, at det lykkedes at besvare alle opkald.

At telefonen hele tiden kimede betød også, at kø i venteværelset i forhallen blev usædvanlig lang.

- Vi har aldrig haft så mange opkald som i går. Siden sidste uge har vi haft omkring 60, der ringede omkring Corona. Mandag var der cirka 100, men så eksploderede det tirsdag. Vi har indkaldt ekstra læger til i aften, men i forvejen er vores vagtplan presset, siger Eddie Nielsen, der er chef for vagtlægeordningen i Region Nordjylland.

Derfor opfordrer han folk til at tænke sig ekstra grundigt om inden de ringer til lægevagten.

- Hvis det handler om at man har glemt at genbestille sin medicin eller mistænker at man har forstuvet hånden så skal man ikke ringe til os, men vente til at egen læge åbner. Man skal ikke ringe, bare fordi man har set en kineser, siger Eddie Nielsen.

Hvis man har generelle spørgsmål om corona - som flere har ringet med - så skal man ikke kontakte lægevagten, men enten finde svar på hjemmesider som coronasmitte.dk eller ringe den nationale hotline 7020 0233.

Hvis man mistænker, at man enten selv eller ens børn er smittet så skal man sørge for at have taget temperaturen inden man ringer til vagtlægen.

Hvis vagtlægen vurderer, at symptomer eller kontakt med allerede smittede, giver grund til at mistænke corona-smitte bliver patienten sat i kontakt med infektionsmedicinsk afdeling, der vurderer om der er behov for at teste. Personen vil så blive indkaldt til at få taget en test.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.