Udland

Republikanerne gør formelt Donald Trump til præsidentbud

Donald Trumps ældste søn kunne fortælle verden, at hans far har partiets opbakning til præsidentkandidatur.

Republican National Convention: Day Two Foto: Scanpix/Win Mcnamee

Republican National Convention: Day Two Foto: Scanpix/Win Mcnamee

Mangemilliardæren Donald Trump er tirsdag aften lokal tid officielt blevet nomineret som Republikanernes præsidentkandidat.

Han har ved partiets konvent i Cleveland, Ohio, fået opbakning fra flere end 1237 delegerede. Det er den magiske grænse for at sikre sig et flertal.

Det var ventet, at Republikanerne ville pege på Donald Trump, da han var den eneste tilbageværende kandidat i det republikanske kapløb.

Den formelle nominering blev slået fast med stemmerne fra Donald Trumps hjemstat, New York. Resultatet blev læst op af sønnen Donald Trump Jr., hvorefter deltagerne ved konventet brød ud jubel.

- Jeg er beæret over at kunne sende Donald Trump til tops ved optællingen af delegerede her til aften, siger Donald Trump Jr., der stod flankeret af tre af Trumps andre børn.

- Tillykke, far. Vi elsker dig, lyder det videre fra Trumps ældste søn.

Officielt bliver Donald Trump først partiets kandidat, når han accepterer nomineringen. Det ventes at ske torsdag på konventets sidste dag.

Han har dog allerede reageret på nomineringen.

- Det er så stor en ære at blive Republikanernes nominerede som præsident for USA. Jeg vil arbejde hårdt og ikke skuffe jer, skriver Trump på Twitter.

Den formelle nominering af Donald Trump som Republikanernes præsidentkandidat gik i gang tirsdag aften lokal tid.

Det er en proces, hvor hver delstat én efter én i alfabetisk rækkefælge offentliggør, hvem statens delegerede peger på. Det er tidligere blevet afgjort ved de respektive staters primærvalg de seneste måneder.

Allerede inden at samtlige staters resultater var blevet meddelt, stod det klart, at Donald Trump skal kæmpe om en plads i Det Hvide Hus ved præsidentvalget i november.

Dog har nogle delstater også givet stemmer til blandt andet Ted Cruz, John Kasich og Marco Rubio, der alle er Trumps tidligere modstandere i kapløbet.

Med det samlede resultat i hånden gør Paul Ryan, republikaner og formand for Repræsentanternes Hus, det officielt.

- Partiets ledelse meddeler, at Donald Trump er blevet valgt som Det Republikanske Partis nominerede som præsident for USA, siger han fra talerstolen.

I alt har Trump samlet opbakning fra 1725 delegerede i partiet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.