Restaurant Fyrtøjet får en hjælpende hånd

EMNER 22. september 2002 08:00

KLOKKERHOLM: Klokken er 10, og der er helt tomt i restaurant Fyrtøjet i Aalborg. Ingen mennesker er kommet for at spise endnu. På den lille trappe henne ved baren sidder to medarbejdere - de snakker om, hvad de skal lave i den nærmeste weekend. Søren Rosenbak er henne ved køkkenet og står og forbereder sig på en lang arbejdsdag. Søren Rosenbak går på Klokkerholm Skole i 9. klasse. Herfra er alle elever to uger i erhvervspraktik. Søren Rosenbak skal i de to uger være i erhvervspraktik som kok, og det har han glædet sig meget til. Søren Rosenbak er lige trukket i arbejdstøjet, som består af en hvid kokkejakke. - Jeg håber på, at jeg kan få lov til at lave noget mad og gøre det, som en kok normalt laver og ikke at komme til at feje hele tiden, siger Søren Rosenbak, da NORDJYSKE besøger ham. Efter to dage har Søren allerede fået lov til nogle af de ting, som han havde håbet på, men han skal dog også feje og vaske gulvet. - Jeg ved ikke, om det er noget, jeg vil lave i min fremtid, men det vil da helt klart være en mulighed, siger Søren Rosenbak. Han synes, at det er en god idé med erhvervspraktik, da det giver én en mulighed for at se, hvad man laver som f.eks. kok. - Jeg synes, at det er specielt sjovt at forberede maden, så den er lige til at gå til for kokken, siger Søren Rosenbak. Restaurant Fyrtøjets chef var ikke på arbejde, da vi kiggede forbi, så det var Katrine Slot, som havde styringen. - Jeg synes, at det er god idé med erhvervspraktik, da det giver mig chance for at møde andre mennesker, siger Katrine Slot. Fyrtøjet har haft stor succes med at have erhvervspraktikanter, da de kan hjælpe til med at lave mad, vaske op og feje.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...