Restaurant Lilleheden får nye udfordrere i Årets Sild

Dommerpanelet i gang med at kåre Årets Sild 2016. Arkivfoto: Claus Søndberg

Dommerpanelet i gang med at kåre Årets Sild 2016. Arkivfoto: Claus Søndberg

Sidste års vinder Restaurant Lilleheden fra Hirtshals i Årets Sild konkurrence bliver igen udfordret af Musikkens Spisehus og Mortens Kro begge fra Aalborg, Kähler Spisesalon, Aarhus samt Restaurant Palægade og Øl & Brød begge fra København.

Desuden er der to nye deltagere i år Remouladen fra Vejle og Restaurant Tårnet også København.

Konkurrencen finder sted på Nordsøen Oceanarium søndag den 2. april 2017 i tidsrummet kl. 11.00 til kl. 15.00, og den er åben for publikum, som besøger oceanariet.

Kampen om titlen Årets Sild titel er for kokke og restauranter, der ønsker at højne sildens status, og som har gammeldags modnede sild som udgangspunkt.

Vinderen kåres af et kompetent dommerpanel bestående af Adam Aamann, kendt fra Madmagasinet på DR1 og fornyer af den danske smørrebrødstradition, Bo Jacobsen, Danmarks mest åbenmundede kok, Lars Kragelund, teknisk direktør hos Aalborg Akvavit og samt en af dansk madjournalistiks kritiske stemmer, Lars Dalager, Politiken.

Deres opgave er at kåre den bedste, mest smagsintense, balancerede eller traditionsudbyggende marinerede sild serveret som smørrebrød.

Ved samme arrangement præsenteres Årets Bjesk 2017, som blev fundet i forbindelse med Hirtshals Fiskefestival i år.

Navnene og datoen for konkurrencen Årets Sild 2017 oplyste koordinator Mette Jensen, Hirtshals Fiskefestival ved et morgenmøde forleden i Hirtshals Handel og Erhverv. Her fortalte hun også, at der er afsat 9000 glas sild til Coop, og dermed er Årets Sild en landsdækkende fornøjelse.

Konkurrencen har mere end 20 år bag sig, og den har ændret sig undervejs. Med økonomisk bistand fra Danmarks Pelagiske Producent Organisation er der nu fundet en form, hvor de to parter Hirtshals Fiskefestival og Nordsøen Oceanarium kan byde både lokale og landskendte restauranter og dommere med til at være en del af konkurrencen. Bagefter bliver den vindende marinerede sild tilpasset produktionsforholdene hos Kattegat Seafood fra Hirtshals, der har været en mangeårig samarbejdspartner for Hirtshals Fiskefestival.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.