Udland

Restaurantbåd synker i Bagdad: Mindst fem døde

Fem mennesker har mistet livet, efter en flydende restaurantbåd er forlist på floden Tigris i Iraks hovedstad.

Restaurantbåd synker i Bagdad: Mindst fem døde

Mindst fem mennesker har mistet livet, da en flydende restaurantbåd, der var fortøjret ved floden Tigris' bred, torsdag aften sank i centrum af den irakiske hovedstad, Bagdad.

Det oplyser det irakiske indenrigsministerium og flere kilder inden for sundhedsvæsnet ifølge nyhedsbureauet AFP. Årsagen til forliset er ikke umiddelbart kendt.

Der var 150 mennesker om bord på båden, som tilhører den libanesiske klub i byen, da den sank i Bagdads Karrada-distrikt.

Mohammed Jassem al-Rubaie, der er medlem af Bagdads provinsråd, siger ved klubben, hvor båden var fortøjret, at der havde været 150 mennesker om bord, og at fem mennesker er døde.

- De fleste af dem er irakere. Der var kun nogle få gæster fra lande i Mellemøsten, siger han og tilføjer, at selskabet blev holdt for den amerikanske producent af tungt entreprenørmateriel, Caterpillar.

- Jeg er 100 procent sikker på, at der er tale om en ulykke, siger han.

En større menneskemængde, heriblandt pårørende til folk på båden, samledes ved klubben efter forliset.

Nogle stod ved siden af en ambulance og græd, mens andre råbte, at klubbens ejere skulle drages til ansvar for dødsfaldene.

Brandbiler og et antal politifolk var også til stede på ulykkesstedet.

- Min mand var om bord på båden, og Gud ske lov kom han fra borde i sikkerhed. Ejerne er ansvarlige, fordi de har ladet for mange mennesker stige om bord, siger den 48-årige Zainab.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst