EMNER

Restauranter mangler folk

Branche tyr til udlændinge, ufaglærte og lange arbejdsdage

Restauratør Søren Grøn oplever som mange andre i branchen konsekvenserne af den lave arbejdsløshed. Det er blevet mere end svært at hyre medarbejdere til en branche med andre arbejdstider end det øvrige samfund.arkivfoto: thomas franke

Restauratør Søren Grøn oplever som mange andre i branchen konsekvenserne af den lave arbejdsløshed. Det er blevet mere end svært at hyre medarbejdere til en branche med andre arbejdstider end det øvrige samfund.arkivfoto: thomas franke

NORDJYLLAND:Kokke, receptionister, tjenere og rengøringspersonale er en stærkt efterspurgt vare i det nordjyske sommerland i øjeblikket. - Vi mangler folk på alle fagområder lige fra rengøring over tjenere til kokke, siger direktør Søren Grøn, direktør for Sanden Bjerggaard ved Slettestrand. Restauranten annoncerede længe efter kokke, men uden held. - Der er tilsyneladende ingen ledige danske kokke, men ved at ansætte en kok fra Polen samt sætte køkkenassistenter til at udføre kokkearbejde, er det lykkedes os at opretholde stedet som en á la carte-restaurant på fulde omdrejninger. Men manglen på arbejdskraft udgør et latent problem og en risiko for at vi ikke på alle punkter kan drive restaurant på det niveau, vi ønsker. Derfor vil vi meget gerne have en kok mere, siger Søren Grøn. Løber hurtigere Det samme kan man hos naborestauranten Rønnes Hotel, hvor man ifølge restaurationschef Susanne Jensen denne sommer løbere stærkere end normalt. - Og vi ser ikke på klokken i samme grad som tidligere, siger Susanne Jensen, der roser sit personale for at bistå med at få enderne til at nå sammen. På Restaurant Bryggen i Nibe er to tyske kokke med til at holde forretningen kørende sommeren over, hvorefter de drager til Østrig for at lave mad til skisportsturisterne. - En rigtig god løsning, for det er meget svært at få besat job, bare for sommersæsonen, siger deres kollega i køkkenet, Kenneth Mollwitz. Udover ansættelse af udlændinge betyder situationen, at branchen generelt må slække på kravene til den uddannelsesmæssige baggrund: - I dag kom en ung kvinde ind fra gaden og tilbød sin arbejdskraft, og hun blev antaget med det samme, siger Susanne Jensen og tilføjer, at den pågældende vil gennemgå en hurtig oplæring. - Men har folk den rette indstilling, en rank holdning og udstråling, så går det også, siger restaurationschefen, der her og nu kunne bruge en mere af samme slags. Dog ikke en udlænding, gæsterne på Rønnes Hotel skal betjenes på dansk. Hos brancheorganisationen Horesta bekræfter formanden i Nordjylland, at situationen er kritisk. - Også i den grad. Især er der en katastrofal mangel på kokke, og nogle restauranter er derfor tvunget til at holde lukket enten midt på dagen eller om aftenen, og det betyder selvfølgelig mistet omsætning, fortæller Frede Hansen, formand for Horesta i Nordjylland. Ina Fabricius, indehaver af Hotel Viking i Sæby og formand for Horestas lokalafdeling kan fortælle om restauranter, der er tvunget til at køre med buffet i stedet for á la carte, fordi det dels sparer kræfter i køkkenet, dels hos tjenerstaben, der ikke skal tage mod bestillinger og servere. Sparer tjenere - Med buffet kan man halvere tjenerstaben, men samtidig får man jo også mindre for varen og taber dermed omsætning, siger Ina Fabricius, der betegner det som meget ærgerligt for de restauranter der er tvunget til at vælge den løsning. Hun tilføjer, at en buffet langt fra altid er udtryk for en nødsituation. - Nogle restauranter har en publikum, for eksempel mange børnefamilier, hvor en buffet er det bedste tilbud, siger hun. Og manglen på personale er ikke begrænset til sommerlandet og de sæsonudsving, der hersker der. Horesta-formand Frede Hansen, der er direktør for restaurant Vejgaard-hallen fortæller, at de henved 100 reservetjenere, der var engang i Aalborg, i dag er reduceret til 25. - Det betyder alvorlig mangel på tjenere i de situationer med sammenfald af arrangementer på byens store kongresfaciliteter, siger han og tilføjer, at der er virksomheder der ved spidsbelastninger går til idrætsorganisationerne i et forsøg på at få folk. - Og vel at mærke til samme løn som de faguddannede, siger Horesta-formanden, der understreger, at branchen i dag er kendetegnet ved en aflønning, der kan måle sig med andre brancher, og at problemet derfor ikke skal søges der. Arbejdstider skræmmer I branchen er man dog ikke i tvivl om, at arbejdstiderne er en medvirkende årsag. - Arbejde i weekender, på helligdage og om aftenen afskrækker mange, siger Søren Grøn og Ina Fabricius tilføjer: - Man skal være tiltrukket af branchen, ellers vil mange vælge job med mere normale arbejdstider, siger Hotel Vikings indehaver, der når alt er sagt ser lys forude. - Os, der er ved at få bygget for tiden, oplever, at det er lettere at få håndværkere. Så mon ikke presset på arbejdsstyrken er ved at tage af, konstaterer hun.