EMNER

Restauranter på dyrevenners sorte liste

Mikele Volpi har modtaget et brev fra Dyrenes Venner, hvor han trues med at komme på dyreforeningens sorte liste, hvis ikke han fjerner foie gras fra menukortet inden fire uger.

Mikele Volpi, der ejer den italienske restaurant San Giovanni i Aalborg, er rystet. - For det første synes jeg, at det er et meget ubehageligt brev. Og for det andet er vi en ærkeitaliensk restaurant, så vi har aldrig brugt foie gras i nogen af vores menuer, forklarer Mikele Volpi. Da han ringede til Dyrenes Venner, fik han at vide, at det var et af foreningens medlemmer, der havde set foie gras på menuen. San Giovanni kommer ikke på den sorte liste, men går man ind på Dyrenes Venners hjemmeside og klikker på ”Restaurationsliste”, finder man blandt andet Gl. Vraa Slot, Restaurant Provence og Restaurant Stygge Krumpen. Alle steder erkender, at de serverer eller fra tid til anden serverer foie gras, men tilstedeværelsen på den sorte liste bekymrer langt fra nogle af restauranterne. - Jeg er helt villig til at komme på den liste, siger Johnny Larsen, indehaver af Restaurant Provence. - Jeg har fået mange af deres breve, og hvis der er nogle, som ikke vil have foie gras, er det deres valg. Laver de så også en liste om vores slagtedyr, spørger Johnny Larsen. Peter Mollerup, formand for Dyrenes Venner, siger, at der er tale om en vurdering, når foreningen går ind og blacklister restauranter og supermarkeder, som enten serverer eller sælger foie gras.