Restauranter slår et slag for østers

Seks nordjyske restauranter er med, når der i efterårsferien er Oyster Trophy Week i Danmark.

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Østersret fra Sallingsund Færgekro. Foto: Bo Lehm

Verdens (ubetinget) bedste østers lever i Limfjorden, og derfor er det nærliggende for restaurantnetværket Nordjyske Restauranter at bakke op om den landsdækkende event ved at lave en lokal torvedag i Aalborg, hvor østers er i centrum.

Men østers er en råvare, som man enten elsker eller hader. I Nordjylland er det nok mest det sidste.

- Det er en råvare, vi bruger stort set hver dag. Mange nordjyder har en ide om, at de ikke kan lide østers. At de bare er saltvand og blævr. Så jeg vil være med til at vise, at de kan smage fantastisk, hvis man tilbereder dem ordentligt, siger Tonny Kristensen, køkkenchef på Restaurant Essens i Frederikshavn.

De syv restauranter i Nordjyske Restauranter er Tabu, Mortens Kro, Applaus, Rusk, Fyrklit, Essens og Fusion. Sidstnævnte deltager ikke i torvedagen, hvor en køkkenchef fra hver restaurant tilbereder en ret med østers.

Prisen for at smage østers til torvedagen den 22. oktober på Gammeltorv vil være 150 kroner for voksne inklusive et glas vin og 50 kroner for børn.

Østers-retter til børnene laves af Tech College Food og inkluderer to retter.

Oyster Trophy Week finder også sted i København, Århus, på Mors og ved Vadehavet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.