Restauratør er nu pølsemand

Jørgen Andersen vil gerne koncentrere sig om Havnegrillen

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Havnegrillens beliggenhed er perfekt mener den nye forpagter. FOTO: KIM DAHL HANSEN

SKAGEN:- Jeg synes det kunne være sjovt at være pølsemand. Nu har jeg været på restaurant Mosten i 27 år og har ledet den siden 1999, så nu vil jeg gerne prøve noget andet og har sat Mosten til salg. Jørgen Andersen slog derfor til, da forpagtningen af Havnegrillen blev ledig. Han overtog stedet 1. december og besluttede sig blandt andet for at tage de store wienerschnitzel på menukortet ligesom han var kendt for på Mosten. - På Mosten er schnitzelen på 275 gram hernede laver vi dem mindre på 150 gram med mulighed for at få dem større. Og den idé slog straks an. - Vi solgte 150 af dem, den første weekend, så den er sandelig blevet godt modtaget. Havnegrillen er beliggende tæt på et af turisternes foretrukne udflugtsmål i byen, de røde pakhuse. - Og da jeg er vant til at arbejde med turister fra Mosten i Sct. Laurentiivej, ville jeg gerne have denne pølsebod, da den har den bedste beliggenhed. Jørgen Andersen satser på at gøre Havnegrillen anderledes end almindelige grillbarer, schnitzlerne bliver lavet i ovnen, stjerneskuddene er lavet fra bunden og dermed hjemmepanerede og med friske fisk. - Desuden er det min plan, at retterne skal serveres på rigtige tallerkener, og derfor skal jeg have fat i en industriopvaskemaskine. Lige nu er der fire ansatte på Havnegrillen, mens der plejer at være tre gange så mange om sommeren. - Men efter den første weekend, hvor vi havde forrygende travlt, kan det godt være vi skal være fem, siger Jørgen Andersen. Han vil i øvrigt rette åbningstiderne ind efter vind og vejr, som han siger. - Om sommeren kan vi sagtens have åbent fra 9.30 og til tre om natten, hvis der er kunder. Om vinteren planlægger jeg med at lukke kl. 20.00, men hvis der er kunder og behov for en time mere åbent, så indretter vi os efter det.