EMNER

Restauratør opgiver at sælge Jomfru Ane Gade

Torben Jensen bortforpagter i stedet de fleste af sine værtshuse og diskoteker

AALBORG:Mere åbent på hverdage og større konkurrence på priser og betjening. Det kan blive resultatet, når Torben Jensen om kort tid bortforpagter de fleste af sine værtshuse og diskoteker i Jomfru Ane Gade. Storrestauratøren har tilsyneladende opgivet at finde en køber, der har råd til at overtage alle hans forretninger, og derfor er han også godt tilfreds med, at det nu er lykkedes at finde en anden løsning. - Det er vist utopi at blive ved med at tro, at der vil komme en mand en stor check, siger Torben Jensen. - Og derfor besluttede jeg også for et stykke tid siden, at 2006 skulle være året, hvor jeg begyndte at forpagte ud, forklarer han. Ifølge Torben Jensen er det indtil nu lykkedes at bortforpagte 10 af de 16 restauranter, han ejer, og der er i alle tilfælde tale om folk, som i forvejen er kendt i Jomfru Ane Gade. - Det er folk, som i forvejen har et par restauranter eller arbejder som inspektører og andet i gaden, forklarer han. Torben Jensen sælger kun retten til at drive forretning på de pågældende diskoteker og værtshuse, men han indrømmer alligevel, at det sagtens kan løbe op i millionbeløb. - Men det er ikke så dyrt, som det ville være, hvis man skulle købe det hele. Og derfor håber jeg også, at nogle af forpagterne vil bruge det som et springbrædt til at spare op, så de senere kan overtage forretningen. Torben Jensen beholder selv spiserestauranterne Gate 23, Gaucho, Fyrtøjet og Benzons, han regner også med fortsætte sit engagement i Cafe Saltlageret. - Den er jo lidt af et flagskib, og derfor er det fortsat også et sted, som jeg gerne vil være med til at kræse lidt om, forklarer han. Prisen for de mange restauranter i Jomfru Ane Gade er tidligere blevet anslået til at løbe op i mindst 175 mio. kroner. Og selvom Torben Jensen ikke er meget for at snakke konkrete beløb, indrømmer han gerne, at der skal rigtigt, rigtigt mange penge til. - Vi taler om to-cifrede millionbeløb for mange af stederne, forklarer han. - Men så er der også en omsætning på mellem 50 og 100.000 kroner på en god aften, og for mange af de store steder, kan der sagtens være tale om væsentligt mere, tilføjer han. Torben Jensen startede selv med at købe et enkelt diskotek. Og selvom han fortsat ejer de fleste af bygningerne, regner han fremover med at få lidt mere tid til sin familie. - 15 år er lang tid i én branche, og derfor vil jeg også gerne sadle lidt om og prøve noget andet, hvis det kan lade sig gøre. Det kunne for eksempel være byggebranchen eller noget lignende, forklarer han. Storrestauratøren mener med andre ord, det er på tide at lade yngre kræfter komme til. Også selvom han ikke selv slipper tøjlerne helt. - Som gæst vil man måske ikke umiddelbart mærke så meget. Men jeg tror alligevel, at mange af de ny forpagtere vil kæmpe hårdere, og derfor bliver der formentlig også flere, som vil holde åbent på hverdage og gøre noget mere for at skabe liv i gaden, siger han.