Retoriker: Dronningen ruller rød løber ud foran Mary

Dronning Margrethe benyttede sin nytårstale til at fokusere på kronprinsesse Marys mærkesag, ensomhed.

Retoriker: Dronningen ruller rød løber ud foran Mary

- Dronningen sender med sin tale et meget klart signal til nationen om, at der kommer en tid, hvor Mary og Frederik skal tage over.

Det siger retoriker og taleskriver Trine Nebel, efter at dronning Margrethe i sin nytårstale satte et stort fokus på ensomhed og samfundets udsatte, hvilket er mærkesagen i kronprinsesse Marys fond.

Dronningen sagde blandt andet:

- De mennesker, der for alvor kan have det svært i højtiderne, er dem, der slet ikke har nogen familie at brydes med om den slags, eller som har en familie, hvor langt tungere problemer skygger for glæden.

- Jeg vil gerne i aften sende mine varmeste nytårshilsener til alle, der kæmper med sygdom eller ensomhed, med misbrug eller hjemløshed.

Det tolker Trine Nebel som om, at "dronning Margrethe ruller en rød løber ud for kronprinsesse Mary".

- Jeg hører den her tale som om, at dronningen langsomt er ved at give stafetten videre til kronprinsparret. Det er som om, at det ikke længere er fuldstændigt afgørende, hvad dronningen brænder for. Talen handlede mere om kronprinsparrets mærkesager.

- Talen var den ultimative blåstempling af kronprinsesse Mary som ny dronning, siger Trine Nebel til Ritzau.

Lars Hovbakke Sørensen, der er ekstern lektor i historie ved Københavns Universitet, er enig i betragtningen, omend han ikke ser pointen lige så tydeligt som Trine Nebel.

- Jeg er enig i, at talen går fint i tråd med det fokus, der er på det sociale arbejde i kronprinsparrets aktiviteter. Men dronningen har jo altid talt meget om de menneskelige relationer, og om at man ikke skal glemme dem, som har sociale problemer.

- I talen i år 2000 talte hun eksempelvis om storby-ensomheden. Og hun har også talt om de unge mennesker, der lever deres liv på Facebook, siger Lars Hovbakke Sørensen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.