Retshjælp taber sag om erstatning på grund af nøl

En 82-årig mand mistede mulighed for erstatning, fordi retshjælpen ikke var opmærksom på forældelsesfristen.

Retshjælp taber sag om erstatning på grund af nøl

Retshjælpen i Silkeborg vurderede forkert, og har dermed tabt en sag for en nu 82-årig mand fra Silkeborg, der muligvis fik forværret en lungelidelse på grund af skimmelsvamp i kælderen.

I 2003 fik han en vandskade i krybekælderen. Skaderne på huset blev udbedret af Topdanmark, men der udviklede sig skimmelsvamp i konstruktionen, hvilket også blev udbedret.

Men manden mente, at skimmelsvampen var skyld i, at hans lungelidelse blev voldsomt forværret, og i 2009 bad han retshjælpen rette henvendelse til Topdanmark.

Retshjælpen foreslog, at Topdanmark betalte 139.800 kroner i erstatning til den ældre mand, men det afviste selskabet som helt urimeligt.

Parternes advokater havde et enkelt telefonmøde i marts 2010, men hvad der blev aftalt der, er parterne uenige om.

Topdanmark mente, at retshjælpen skulle vende tilbage med et nyt forslag, mens retshjælpen mente, at det var forsikringsselskabet, der havde bolden. Da der ikke skete noget i løbet af sommeren, afsluttede Topdanmark sagen.

Først i maj 2011 skrev retshjælpen igen til selskabet og bad om, at forældelsesfristen blev suspenderet, da begge beboere på Sneppevej nu havde fået luftvejsproblemer.

Topdanmark svarede tilbage, at sagen ikke kunne genoptages, da kravet var forældet allerede 1. januar 2011.

Selskabet mente, at de følere, der havde været mellem parterne i 2010 ikke havde karakter af egentlige forligsforhandlinger, der kunne suspendere forældelsesfristen.

Parterne bad herefter domstolene om at vurdere dette afgørende, principielle spørgsmål, og forsikringsselskabet vandt altså den kamp.

Efter nederlaget skal den ældre silkeborgenser betale 45.000 kroner i sagsomkostninger.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.