Retsopgør om rockerdrab

Massivt politiopbud når retssag mod 33-årig mand, der skød og dræbte HA-rocker i Hobro, starter tirsdag

Drabet fandt sted i Hobro 9. juni 2014, hvor også en 38-årig mand blev såret af skud. Arkivfoto: Jan Pedersen

Drabet fandt sted i Hobro 9. juni 2014, hvor også en 38-årig mand blev såret af skud. Arkivfoto: Jan Pedersen

HOBRO:Der vil være et massivt opbud af politi ved Retten i Aalborg tirsdag, når der tages hul på retssagen mod en 33-årig mand, der sidste år skød og dræbte en HA-rocker i et fredeligt villakvarter i Hobro.

Nordjyllands Politi har længe forberedt sig på retssagen, og der bliver løbende lavet trusselvurderinger i forbindelse med sagen, fortæller vicepolitiinspektør Poul Severinsen, der er leder af operativt center.

- Da det er en drabssag, og nogle af de involverede parter er rockere, så er det selvfølgelig en sag, vi har fokus på. Vi laver løbende trusselvurderinger, og vi laver den indsats, der er nødvendig i forhold til blandt andet personbeskyttelse, siger Poul Severinsen, der ikke vil afsløre de nærmere detaljer omkring indsatsen.

Tvist om gæld

Rockerdrabet fandt sted 9. juni sidste år omkring klokken 16.30 på Homarksvej i Hobro. Her affyrede den tiltalte to skud med et haglgevær og dræbte den 30-årig HA-rocker og sårede hans 38-årig kammerat.

Angiveligt var den dræbte rocker og den 38-årige mødt op på adressen i Hobro i forbindelse med en tvist om gæld. Den 33-årige tiltalte har tidligere været inde omkring rockermiljøet, dog uden at have været rocker.

Han flyttede ind i huset på Homarksvej sammen med sin kæreste for nogle år siden, og naboer fortalte efter drabet, at der aldrig havde været ballade på den stille villavej.

Men i dagene op til drabet blev parret kontaktet af den 30-årige rocker, der ville mødes med den 33-årige angiveligt for at tale om den gamle gæld. Et møde, som bekymrede den 33-åriges kæreste, der kontaktede politiet for at få hjælp.

Vejledt om muligheder

Ifølge politiet blev hun vejledt om de forskellige muligheder, politiet havde for at hjælpe, og det blev aftalt, at hun skulle vende tilbage, hvis de ønskede politiet hjælp.

Men det næste, politiet hørte til parret, var 9. juni, hvor den 33-årige havde dræbt HA-rockeren. Da politiet ankom til gerningsstedet på villavejen i Hobro, kom den 33-årige selv ud og lod sig anholde. Politiet fandt efterfølgende flere skarpladte våben i villaen.

Nægter manddrab

I grundlovsforhøret erkendte den 33-årige at have affyret de to skud, men nægtede sig skyldig i manddrab.

Den tiltaltes forsvarer, Mette Grith Stage, forklarer, at den 33-årige stadig erkender de faktiske omstændigheder, men først når retssagen går i gang, får offentligheden at vide, hvordan han forholder sig til tiltalen for manddrab og forsøg på manddrab.

Der er afsat fem dage til retssagen, og der forventes at falde dom i næste uge.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden