Retssag spøger stadig i Havnehus-kulisse

Bygherre har endnu ikke afgjort, om tvist skal afklares juridisk

Havnehuset blev taget i brug for snart halvandet år siden, men juraen har endnu ikke talt, hvad angår ansvaret for 3,8 million kroner i ekstraomkostninger, som kommunens byggestop medførte.
Arkivfoto: Torben Hansen

Havnehuset blev taget i brug for snart halvandet år siden, men juraen har endnu ikke talt, hvad angår ansvaret for 3,8 million kroner i ekstraomkostninger, som kommunens byggestop medførte. Arkivfoto: Torben Hansen

Havnehuset blev taget i brug i november 2010, men sidste kapitel i det spektakulære forløb af byggeriet er ikke skrevet endnu. Først i løbet af foråret vil husets bygherre, Hans Andersen, indehaver af City Ejendomme Aalborg, beslutte, hvorvidt han vil anlægge sag mod Aalborg Kommune for at få erstattet de omkostninger, projektet blev påført som følge af, at teknisk forvaltning standsede byggeriet. Baggrunden for byggestoppet var, at huset var for højt i forhold til den gældende lokalplan for området. Kommunens ansvar Hans Andersen har tidligere opgjort omkostningerne som følge af byggestoppet til 3,8 millioner kroner, og ansvaret for det tab placerer han hos kommunens tekniske forvaltning. - Fordi man ikke sørgede for i tide at få gennemført den lovpligtige nabohøring, siger han. Kommunen afviser Hos teknisk forvaltning har direktør Christian Bjerg tidligere afvist, at kommunen har lavet, hvad han betegner som ansvarspådragende fejl. I det støtter han sig til en juridisk vurdering, advokat Anker Laden-Andersen har lavet for kommunen. Christian Bjerg erklærede i den forbindelse, at han så frem til en juridisk afklaring gennem en retssag. - Men bolden ligger hos mig, så i løbet af foråret vil jeg træffe beslutning om, hvorvidt jeg vil anlægge sag, siger Hans Andersen, der forklarer, at han har koncentreret sig om at få de fysiske forhold vedrørende huset og dets omgivelser gjort færdige. Han har dog for længst over for kommunen forbeholdt sig ret til at rejse en retssag. - Dermed er den normale forældelsesfrist på tre år sat ud af kraft, siger Havnehusets bygherre, som i øvrigt har det godt med den kommunale forståelse for en eventuel retssag. Som altså endnu ikke er givet kommer.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.