Reuters: To drenge er reddet ud fra grotte

18 professionelle dykkere har ifølge unavngiven lokal embedsmand reddet de første to drenge ud fra grotte

Foto: AFP PHOTO / LILLIAN SUWANRUMPHA

Foto: AFP PHOTO / LILLIAN SUWANRUMPHA

THAILAND:De første to drenge fra et thailandsk fodboldhold er reddet ud fra en grotte i den nordlige del af landet, siger en lokal embedsmandskilde ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Samtidig siger lokale embedsmænd, at fire drenge er nået frem til redningslejren inde i grottekomplekset, og at de vil gå ud derfra. Det er uklart, om de to første er talt med i de fire.

Flere ambulancer er set køre væk fra grotten.

Lægehold er placeret ved grotten, hvor redningsaktionen gik i gang natten til søndag. Drengene er ifølge lokale kilder delt op i fire grupper under redningsaktionen - fire i den første og tre i de øvrige. Fodboldtræneren skal efter planen være den sidste til at komme ud.

18 professionelle dykkere er sat ind for at redde de i alt 12 drenge og deres træner ud på et tidspunkt, hvor forholdene i grotten er relativt gunstige.

En redningsleder sagde ved redningsoperationens begyndelse, at det ville tage omkring 11 timer at hjælpe de første drenge ud i dagslyset.

- I dag er det D-dag. Drengene er parate til at møde hvilke som helst udfordringer, sagde redningsoperationens leder, Narongsak Osottanakorn.

Det er på forhånd oplyst, at operationen kan tage tre til fire dage. Men det kan også gå hurtigere.

Pårørende, pressefolk og andre interesserede er samlet nær grottens indgang.

Over 1000 journalister følger redningsoperationen.

De 12 drenge, som er i alderen fra 11 til 16 år, og deres træner gik ind i grotten den 23. juni trods advarselsskilte. Da monsunregnen kom, blev de smalle gange hurtigt oversvømmede, og gruppen blev presset længere og længere ind i grottesystemet.

Da dykkere fandt frem til dem, havde de været indespærret i ni dage.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.