Richie Porte skifter fra Sky til BMC

Chris Froome mister i næste sæson sin vigtige hjælper Richie Porte, der skifter til cykelholdet BMC.

Chris Froomes højrehånd og hjælper Richie Porte forlader Sky-holdet og skifter i næste sæson i stedet til BMC, hvor han har indgået en etårig kontrakt.

Det oplyser det amerikanske cykelhold i en pressemeddelelse lørdag.

- Vi byder officielt Richie velkommen til BMC. Richies ankomst i næste sæson vil tilføre holdet ekstra muskelkraft og erfaring. Det vil også give os en mulighed for at adskille og forene vores strategier og mål, som vi finder det passende i løbet af sæsonen, siger BMC-manager, Jim Ochowicz.

Den 30-årige Sky-rytter er Froomes løjtnant, og har været en vigtig hjælper i begge Froomes Tour de France-sejre.

Porte, der stammer fra Tasmanien, har vundet etapeløbet Paris-Nice to gange. Hans bedste placering i et af de helt store etapeløb er syvendepladsen i Giro d'Italia i 2010.

- Jeg var tæt på at komme til BMC for fire år siden. Denne gang var det en hård beslutning, men det er den rette beslutning.

- Jeg ønsker at vinde løb som Paris-Nice og Catalonien Rundt igen, og hvorfor ikke satse på Tejay van Garderen og mig i næste års Tour de France?

- Vi kommer godt ud af det sammen, og det er spændende at komme til hold, hvor jeg har så mange muligheder selv for at vinde løb, siger Richie Porte i en meddelelse fra BMC.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.