Richter satte dansk præg på Tommy Lee-film

Den danske skuespillerinde har en rolle i Tommy Lee Jones' bud på en Guldpalme-vinder.

19. maj 2014 20:13

- Hist hvor vejen slår en bugt, ligger der et hus så smukt, bliver der sunget i Tommy Lee Jones' storfilm "The Homesman".

Og det er ikke tilfældigt, at den gamle danske sang er endt i filmen, der er med i hovedkonkurrencen i Cannes og kan vinde Den Gyldne Palme.

Den danske skuespillerinde Sonja Richter, der spiller rollen som en sindssyg kvinde i 1850'ernes Nordamerika, har nemlig trukket den danske sangskat ind i den amerikanske storfilm.

- I begyndelsen ville de faktisk have, at jeg skulle tale svensk, og da jeg optog min audition til rollen på min iPad, stod der, at hende, der spiller min mor i filmen, skulle synge en svensk sang, men hun var der jo ikke, så derfor sang jeg selv, forklarer Sonja Richter.

- Den eneste sang, jeg kan på svensk, er "Vem kan segla förutan vind", så den sang jeg, og det kunne Tommy (Lee Jones, red.) godt lide, fortæller Sonja Richter, der fik rollen som den dybt martrede kvinde, hvis mand i filmen spilles af dansk-svenske David Dencik.

Da Sonja Richter ankom til New Mexico, hvor hun filmede i ti uger sidste år, var hendes rolle dog lavet om. I stedet skulle hun spille dansker.

- Men Tommy kunne godt lide, at jeg sang i filmen, så han bad mig om at finde en dansk sang, der ikke var for sørgelig og som var skrevet i den periode, filmen foregår i, og så fandt jeg "Hist, hvor vejen slår en bugt", fortæller Sonja Richter, der fik meget ros for sin rolle af stjerneskuespilleren, der både instruerer og spiller en af hovedrollerne i filmen.

- Tommy er ikke en mand, der taler særlig meget. Han er meget venlig og meget dyb, men også meget professionel, fortæller Sonja Richter.

- Men han var enormt glad for både mig og David. Både ham og Hilary var rystede over, hvor meget vi kunne. Det var rigtig dejligt at mærke, siger hun.

The Homesman får dansk premiere i 2014.

Newspaq

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...