Rickshaw giver ældre vind i håret

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Veluxfonden har doneret en den nye rickshaw til Lions Park Aktivitetescenter. Foto: Nicolas Cho Meier

Selvom man ikke selv længere er helt tryg ved eller i stand til at cykle, kan man sagtens stadig have lyst til oplevelser og vind i håret. Derfor har Lions Park Aktivitetscenter i Nørresundby anskaffet en rickshaw-cykel, der giver brugerne mulighed for at komme ud at opleve byen og naturen fra cykelstierne sammen med en frivillig.

En rickshaw er en cykel, som har en chauffør, der tramper i pedalerne, og foran kan der sidde 1-2 personer, ligesom i en cykeltaxa.

Cyklen, som Lions Park Aktivitetscenter har købt, er canadisk produceret og har el-drevet hjælpemotor, så chaufføren ikke skal slide alt for hårdt op ad bakkerne. Der er kaleche, der både kan skærme for solen og give ly for regnen. Cyklen koster 40.000 kroner, og aktivitetscentrets centerråd har fået penge til indkøbet fra Velux Fonden.

- Vi fik besked fra fonden 9. september, så det er gået stærkt med at få cyklen bestilt og leveret, fortæller centerrådets formand Karla Havn Eriksen.

Cyklen ankom til aktivitetscentret torsdag eftermiddag, hvor Karla Havn Eriksen med to centerrådsmedlemmer som passagerer trillede den ind i den store sal til de ventende brugere. Her blev der budt på boblevand og prøvekørsler til alle, der havde lyst.

- Vi håber, at cyklen kan være med til at give et godt socialt samvær og et godt udeliv for brugerne. Vi har en udmærket gårdhave her i aktivitetscentret, men det er livsbekræftende at komme rundt i området, og vi har så meget dejlig natur, som man kun kan komme tæt på med en cykel, siger Karla Havn Eriksen.

Flere frivillige både i og udenfor centerrådet har allerede meldt sig som rickshaw-chauffører, så nu skal der lægges en plan for, hvordan og hvornår køreturene skal finde sted. Der skal dog også være plads til spontanitet, så man kan tage sig en cykeltur, hvis vejret er godt.

Centerrådet havde oprindeligt ønsket sig to rickshaw-cykler, så hvis behovet viser sig at være til stede, vil rådet søge midler fra Velux Fonden igen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.