Ricky Gervais: Sådan får jeg mine skøre ideer

De pinlige episoder skal gerne gøre folk utilpasse, når Ricky Gervais laver comedy. Ideerne får han oftest, når han ikke prøver.

Komikeren Ricky Gervais er kendt for sin sorte og tåkrummende humor, som han blandt andet har foldet ud i Netflix-serien "Derek", hvor han selv indtager rollen som kærlig, men fuldstændig naiv plejehjemsansat.

Men ideerne til showet, der nu får sin - i hvert fald foreløbige - "grande finale" i et timelangt special-afsnit, kommer ikke helt af sig selv for komikeren.

- Mit arbejde som selvstændig komiker er jo ikke bare at sidde og være kreativ. Der er jo vildt meget administrativt og planlægning i mit job også. Så egentlig er jeg mest kreativ, når jeg sidder på et fly, eller når jeg er ude og løbe, og jeg ikke har min telefon på mig, fortæller Ricky Gervais til Newspaq og fortsætter:

- Så kommer jeg hjem med en idé, en sketch eller tre minutters standup, og så siger jeg til min kæreste "Hvad synes du om det her?" og så siger hun "Vil du ikke nok være sød ikke at gøre det der offentligt", og så ved jeg, at jeg har fat i det rigtige, siger han og griner:

- Jeg kan godt selv lide, når humor bliver tåkrummende.

Inspirationen til "Derek" har Ricky Gervais - som meget andet af det, han skriver comedy om - fundet i sit nærmiljø.

- Halvdelen af min familie har arbejdet som social- og sundhedshjælpere, så jeg havde jo noget insider-viden, og jeg prøver altid at skrive om det, jeg ved noget om, fortæller han.

Til gengæld henter komikeren ikke inspiration hos sine kolleger.

- Jeg ser ikke rigtig noget comedy. Det er ikke fordi, det på den måde bliver arbejde, men måske er det lidt, som når tryllekunstnere ser hinanden optræde. Man kender tricksene, så det bliver hurtigt kedeligt, siger han.

Serien "Derek" har haft stor succes på streamingtjenesten, og har også kastet en Golden Globe-nominering som bedste skuespiller i en komedieserie af sig for Ricky Gervais. Selv er han blevet tæt knyttet til rollen, som han ville ønske, han var mere som i virkeligheden.

- Derek er jo en helt på sin egen måde. Og der findes ikke mange af hans slags i tv. Folk tænker "Sikke en særling", når de ser ham, men i virkeligheden er han langt mere virkelig, end de der hospitals-tv-serier, hvor de alle sammen ligner modeller. Sådan er det jo ikke i virkeligheden.

- Jeg ville ønske, at alle var som ham, også mig selv. Så ville verden være et bedre sted, siger Ricky Gervais.

"Derek Special" er på Netflix fra den 3. april. Se traileren her: http://youtu.be/InAPrwfUJhU

Newspaq

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.