Ricos maraton-lørdag i Strandby

Historisk dag med byens første maratonløb og fiskernes 100-års fest

8
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Maratonløb i maritime omgivelser. Her er det Henrik Engqvist, der passerer de blå fiskekuttere i Strandby Havn - og så på dagen hvor fiskeriforeningen fejrede sit 100-års jubilæum. Foto: Bente Poder

Hvis han i dag er lidt træt i ansigtet og benene og øm i resten af kadaveret, er det ikke spor underligt. Rico Eiersted, Strandbys løbeentusiast, var lørdag med til at skrive historie på mere end én måde. Først arrangerede han det første maratonløb i Strandby nogensinde - og løb selv med - og dernæst sprang han til som hjælper hos Strandby Tornadoes, floorballklubben, der hjalp til ved Strandby Fiskeriforenings 100 års jubilæumsfest i aftes. Startede kvart i syv 06.45 startede han selv med at løbe de første 17 km. Lidt i ni tog han imod løberne, der havde tilmeldt sig maratondistancen, sendte dem af sted og løb selv med, indtil han skulle sende næste hold af sted på halvmaraton-distancen. - Det passede med, at jeg manglede syv km, svarende til prologen plus én omgang på 4,7 km-ruten, fortæller Rico, der fylder 40 år om 14 dage. Nettotiden på Ricos 17. maraton blev tre timer og 44 minutter, ganske pænt med alle de bolde i luften før, under og efter det historiske løb, som havde 185 deltagere. Heriblandt et par maraton-debutanter og flere løbere, der satte personlig rekord. Da det hele var overstået, var Rico både træt og glad: - Jeg har fået en fantastisk opbakning, både af deltagere og alle hjælperne. Det er stort at se solen stå op over Hirsholmen, når man løber ud gennem klitterne og tilbage langs stranden og ser Strandby Havn forude. På den sidste runde fik jeg en klump i halsen og måtte lige sunde mig inden målstregen, sagde løbsarrangøren. I målområdet ventede Ricos forældre, Karen Margrethe og Arne, som stod for forplejningen, og sønnen, 11-årige Casper, tog cyklen og viste løberne vej på prologen gennem den gamle bydel i Strandby. Elever fra Strandby Skole deltog også i løbet, i KlasseDysten under mottoet "motion er sjovt, motion med andre er sjovere". Succesen med Strandbys første maratonløb har givet Rico energi til flere løb. Han arbejder nu på at lave et nyt løb i Strandby, 25. august, med start-mål på Strandby Havn.