Riddersholm efter FCM-guld: Hån har været vores benzin

FCM-træner, Glen Riddersholm, mener, at sidste sæsons skuffelse i guldkampen har været en stor drivkraft.

En glad FC Midtjyllands træner Glen Riddersholm får en lufttur efter kampen Foto: POLFOTO/Jens Dresling

En glad FC Midtjyllands træner Glen Riddersholm får en lufttur efter kampen Foto: POLFOTO/Jens Dresling

FC Midtjylland kunne torsdag lade sig hylde som dansk mester med tre spillerunder tilbage af Alka Superligaen, efter at midtjyderne sæsonen igennem har indtaget førstepladsen fra start til slut.

For et år siden lå FCM-træner, Glen Riddersholms, mandskab også til at tage guldet, men da endte det i stedet hos AaB.

Og netop skuffelsen fra sidste sæson har været en stor drivkraft på vejen mod det suveræne guld i denne sæson.

- Vi har været i stand til at udelukke modstandernes dommedagsprofetier og fordomme omkring FCM. Vi har været topprofessionelle, velforberedte og brugt sidste års skuffelse på en god måde, siger Glen Riddersholm.

- Skuffelsen har været benzin for os. Jeg har snakket meget om vinderkultur og har været til spot og hån mange gange, men vi er blevet belønnet for at være vedholdende, siger træneren efter torsdagens 0-0-kamp i Slagelse mod FC Vestsjælland.

De nærmeste konkurrenter fra FC København er med tre spillerunder 10 point efter FCM, der derfor ikke længere kan indhentes.

Glen Riddersholm fortæller i øredøvende jubel foran udebaneafsnittet på Harboe Arena, at han og FCM-spillerne på intet tidspunkt har følt sig presset mentalt.

- Konkurrenterne har ikke haft det niveau, der skulle til for at presse os, så har vi har ikke følt os pressede.

- Hvis dem bagved havde leveret mere stabilt og havde presset os mere, så kunne det godt ske, at vi var blevet mere presset mentalt. Men vi har været så stabile, at det ikke har været noget tema, fastslår han.

- I den her sæson har vi bare været de bedste. Det giver en kæmpe motivation til næste sæson.

- Der skal vi se, om vi kan overgå det. Vi skal ikke ende som et af de hold, der vinder én gang, og så går gassen af ballonen. Vi skal være tro mod det, vi har bygget op. Vi skal værne om den kultur, vi har skabt.

- Jeg har allerede forberedt mig til vores næste kamp mod Brøndby. Vi er professionelle, og vi skal hele tiden være fokuseret på den næste kamp.

- Det tager lang tid at bygge noget op, og det tager et fingerknips at bryde det ned. Det har vi set utallige eksempler på, siger Glen Riddersholm.

Allerede søndag gik den midtjyske guldfest i gang, da FC København blev slået 2-0 i Herning. Og selv om titlen nu definitivt er sikret, så går der sikkert lidt tid, før FCM-træneren fatter det.

- Jeg har haft mulighed for at forberede mig på det i lang tid, men det går nok først op for mig den 7. juni, når vi står med pokalen i hænderne. Simpelthen fordi vi har været så suveræne.

- Vi har ikke følt os presset på noget tidspunkt i den her sæson, så derfor har følelserne også fået lov til at bundfælde sig i forhold til, at det hele måske eksploderede og kom her i sidste spillerunde.

- Vi har været mestre, og det har vi vidst i lang tid, siger FCM-træneren.

- Nu kan spillerne få en joyride frem til den 7. juni. Det bliver fantastisk. Det har spillerne fortjent. De har været suveræne hele sæsonen igennem.

- Det er en magtdemonstration, de har leveret i denne sæson, fastslår Riddersholm.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.