Rideforbund svarer igen på kritik fra prinsesse

Prinsesse Nathalie får ikke lov til at blande sig i landstrænerens kontraktforhold, fastslår rideforbundet.

Rideforbund svarer igen på kritik fra prinsesse

Dansk Ride Forbund bliver kritiseret af prinsesse Nathalie Zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg, men forbundet forsøger at imødekomme kritikken på flere punkter.

Prinsessen slår over for Danmarks Idrætsforbunds magasin Idrætsliv fast, at rideforbundet bærer en del af skylden for, at flere ridetalenter forlader sporten på grund af manglende økonomisk støtte.

Hun mener, at rideforbundet bør blive bedre til at skaffe sponsorpenge, og det er Dansk Ride Forbund allerede godt i gang med.

- Sponsorer er vigtige for sporten, og vi har derfor opprioriteret sponsorarbejdet ved at ansætte en sponsorchef i år, siger generalsekretær Jens-Erik Majlund til Idrætsliv.

- Udviklingen i forbundets sponsorindtægter har i forvejen vist en stigning i de seneste år, men der er efter vores mening et væsentligt større potentiale, som vi skal blive bedre til at udnytte, siger han.

Jens-Erik Majlund fortæller, at rideforbundet ikke har økonomi til at købe topheste og stille dem til rådighed for rytterne.

- Derimod kan vi helt sikkert spille en større rolle, når det gælder formidlingen af kontakt og aftaler mellem ryttere, hesteejere og sponsorer, siger generalsekretæren.

Prinsesse Nathalie Zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg mener også, at landsholdsrytterne bør være mere med på råd. Blandt andet mener hun, at rytterne burde være blevet hørt, da forbundet sidste år indgik en ny kontrakt med landstræneren.

På det punkt afviser Jens-Erik Majlund, at forbundet vil ændre på fremgangsmåden.

- Der er en række områder inden for elitearbejdet, herunder for eksempel kontraktforhandlinger med landstræneren, der ikke kan besluttes på demokratisk vis med inddragelse af alle interessenter. Det er forbundets ansvar at ansætte landstræneren, siger han.

Generalsekretæren oplyser dog, at forbundet ønsker at inddrage rytterne i beslutningsprocesserne. Han opfordrer rytterne til at komme med deres holdninger på ryttermøder og deltage i forbundets fagudvalg.

- I den forbindelse har jeg, siden jeg tiltrådte som generalsekretær, savnet, at rytterne organiserede sig bedre, siger Jens-Erik Majlund.

- Internationalt har rytterne dannet organisationer både for dressurryttere og for springryttere, som bliver involveret i beslutningsprocesserne hos det internationale forbund, og det samme synes jeg, de danske ryttere burde gøre, fastslår han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.